Tottenham prozrazuje ambice. Chce být v první čtyřce

Sport Sport, bab
3. 8. 2009 10:55
Trenér věří, že se tým může dostat do elitní čtyřky
Tým Tottenhamu
Tým Tottenhamu | Foto: Reuters

Paříž - Trenér Tottenhamu Harry Redknapp trvá na tom, že jeho tým se probojuje do elitní čtyřky anglické fotbalové ligy. Zároveň upozorňuje na to, že to bude pro jeho tým těžší než kdy jindy, a to kvůli nové hrozbě ze strany Manchester City.

Týmy Manchester United, Chelsea, Liverpool a Arsenal si uzurpovaly elitní čtyřku fotbalové tabulky po celé čtyři předchozí sezóny.

Trenér Spurs tipuje, že rozhazovačné City, které je vlastněno multimilionáři z investiční skupiny Abu Dhabi, by mohlo být největším překvapením tohoto ročníku anglické první ligy, nicméně Redknapp pevně věří i svému mužstvu.

Rodák z Londýna bohužel musel v neděli pozorovat svůj tým, jak prohrává s celkem Hong Kongu během letní tour po Asii.

Asijské turné bylo podle trenéra Redknappa náročné a někteří hráči navíc ještě nyní cestují do svých rodných zemí, aby je reprezentovali. Jermaine Jenas pro agenturu AFP potvrzuje, že turné bylo náročné, ale ukázalo se být skvělou přípravou na nadcházející sezónu.

Čtěte také: Peníze? Hughes: Hráče motivuje v City vidina trofejí

"Bylo to těžké a fakt jsme se toho museli hodně naučit. Ale co je nejdůležitější, získali jsme rytmus hry, a ten je teď pro nadcházející sezónu důležitý. I díky asijskému počasí se nám povedlo zlepšit si kondičku, a tak nás snad už teď nic nepřekvapí."

Redknapp, který si tým vzal pod taktovku minulou sezónu a pod jeho vedením se mužstvo výkonnostně zvedlo, tvrdí, že jeho skvadra je natolik kvalitní, aby skončila v první čtyřce tabulky.

"Pokusíme se o to. Bude to vážně těžké, poměřovat se s velkou čtyřkou. Na své cestě budeme mít City a byla by velká senzace, kdyby se nedostali do elitní čtyřky," říká trenér Spurs.

"Jasně, že máme dostatek dobrých hráčů a budeme se snažit ze sebe dostat to nejlepší. Stále pomýšlíme na to dostat sem ještě pár nových hráčů, aby posílili náš celek. Myslím, že tak jeden nebo dva by mohli náš tým posílit."

Čtete také: Francie se zlobí. Manchester ´ukradl´ mladého hráče

Šéf celku ze severního Londýna po očku sleduje obránce týmu Newcastle United Sebastiena Bassonga jako možného adepta na posilu celku Spurs.

"Bassong je velmi dobrým hráčem, ale co vím, tak mu z naší strany ještě nebyla učiněna nabídka."

Trenér Tottenhamu také prozradil, že se podařilo dokončit přestup Darrena Benta do Sunderlandu. Tento anglický střelec byl donucen, aby se omluvil, když minulý týden využil sociální sítě Twitter k obvinění prezidenta Tottenhamu Daniela Levyho, že "zazdil" jeho dohodnutý přestup.

 

Právě se děje

Další zprávy