Šimák dvěma góly zařídil postup. Morávek nehrál

Martin Jůzek, maj
2. 8. 2009 9:00
Jan Šimák přitom v poháru jen střídal
Jan Šimák
Jan Šimák | Foto: Václav Rojík

Berlín - Stejně jako se v německém poháru dařilo favoritů, tak se dařilo i českým fotbalistům a zvláště Janu Šimákovi. Dosavadní zápasy prvního kola nepřinesly vážnější překvapení.

Jen FSV Mainz, nováček první Bundesligy, zaváhal v pátek na hřišti Lübecku.

Úspěšný byl naopak Leverkusen, jenž vyzrál na Babelsberg 1:0 a po celý zápas u toho byl Michal Kadlec. Další český obránce Jan Šimůnek dostal na devadesát minut důvěru v utkání Wolfsburguu ve Wiesbadenu a podílel se na výhře 4:1.

Jiří Bílek si zahrál za Kaiserslautern od 87. minuty a jeho tým taktéž postoupil.

Sobotní zápasy měly několik hrdinů a mezi nimi byl i Jan Šimák. Právě on totiž zařídil Stuttgartu výhru v Grossaspachu.

Domácí výběr, který normálně hraje regionální soutěž, dělal předloňskému mistrovi velké problémy. Po poločase vedl 1:0 a trenér Markus Babbel musel reagovat. Hned po prvním střídání jeho celku srovnal Hitzlsperger.

Pak se dostal na trávník Šimák a hra Stuttgartu se rozjela. Po hodině hry našel z rohu kanonýra Cacaua, který poslal hosty do vedení. Šimák v 66. minutě sám zvýšil na dvoubrankový rozdíl a těsně před koncem uzavřel pěknou ranou pod břevno na 4:1.

Brankář Jaroslav Drobný byl u dramatického vítězství Herthy Berlín, která až v prodloužení zdolal Münster 3:1. Naopak Jan Morávek nenastoupil v dresu Schalke 04.

 

Právě se děje

Další zprávy