Mourinho jako nástupce Fergusona? Zvážil bych to, říká

Sport Sport, bab
28. 7. 2009 20:30
Portugalský trenér by nad nabídkou United uvažoval
José Mourinho
José Mourinho | Foto: Reuters

Londýn - Portugalský trenér José Mourinho by mohl trénovat Manchester United, kdyby se tým z Old Trafford rozhodl o nahrazení Sira Alexe Fergusona za jeho osobu.

Ve svých 67 letech si je totiž Ferguson vědom, že nemůže anglický klub řídit donekonečna, a to i přesto, že se cítí naprosto zdráv a nemá žádný důvod opustit práci, kterou dělá již po 23 let.

Čtěte také: Mourinho: Trénovat Manchester? Jasně, kdo by odmítl?

Výkonný ředitel United David Gill je srozuměn s tím, že najít vhodnou alternativu za Sira Fergusona bude velmi složitým úkolem. Klub pod vedením skotského rodáka dosáhl neuvěřitelných výsledků.

Jméno portugalského trenéra bylo po jeho odchodu z Chelsea skloňováno v souvislosti s United velmi často. José Mourinho má dostatečné charisma, aby mohl vést klub takového jména a nezdá se, že by byl znepokojen tím, že by nahradil nejúspěšnějšího anglického klubového trenéra všech dob.

Portugalský trenér tvrdí, že se nyní plně soustřeďuje s Interem Milán na zisk Evropského poháru po 54leté odmlce. Rodák z portugalského Setúbalu ale dodává, že anglická liga je pro něj velkým lákadlem a dlouho už mu nebude moci odolávat.

„Zvažoval bych přestup do Manchesteru United, ale nejdříve by klub musel zvážit jestli chce, abych nahradil Sira Alexe Fergusona," nechal se pro list The Independent slyšet trenér italského klubu.

Přečtěte si také: Mourinho perlil: Musí mě zabít, než sáhnou na Inter

„Mám rád Anglii, fanoušci jsou tam velmi nadšení, umí vytvořit neuvěřitelnou atmosféru a díky nim je zápas opravdu krásným zážitkem," prohlásil bývalý trenér Chelsea.

Shodou okolností toto Mourinhovo prohlášení přichází poté, co se John Terry zavázal hájit barvy týmu ze Stamford Bridge.

Vyvstává otázka, zda-li by John Terry potřeboval ke svému rozhodnutí, kde stráví svou fotbalovou budoucnost, telefonáty od majitele klubu Romana Abramoviče, kdyby byl Mourinho ještě stále trenérem anglického týmu Chelsea.

Ze zákulisí se také častěji ozývají hlasy, že zatímco Chelsea už má od odchodu Mourinha čtvrtého trenéra a nezvládla obhájit anglický titul, portugalský trenér s Interem vyhrál sérii A.

„Od té doby, co jsem odešel, jsem znovu dovedl svůj tým k zisku mistrovského titulu, ale oni se znovu šampiony nestali. Já pořád vítězím a oni ne," vyjádřil se k tomu José Mourinho.

 

Právě se děje

Další zprávy