Ferguson se opřel do City. Naštval ho Tévezův billboard

Ivo Pospíšil, ip
26. 7. 2009 14:00
City? Jen malý klub s nízkou mentalitou, říká Ferguson
Alex Ferguson: City na svou aroganci doplatí
Alex Ferguson: City na svou aroganci doplatí | Foto: Reuters

Soul - Zatímco česká Gambrinus liga má svůj oficiální start již za sebou, anglická Premier League se na své zahájení teprve připravuje. Ovšem to vůbec neznamená, že by se na Britských ostrovech nemělo o čem mluvit. Právě naopak.

O poslední rozruch se postaral kouč Manchesteru United Alex Ferguson, který se pár týdnů před startem nejvyšší soutěže tvrdě opřel do svého městského rivala City.

Čtěte také: Chytrý prodej rivalům. Tévez prý nemá takovou cenu

Zkušeného trenéra rozlítil fakt, že všechny návštěvníky uvítá při vjezdu do Manchesteru velký billboard s nápisem: Vítejte v Manchesteru.

Na tom není zprvu nic tak hrozného, kdyby však na reklamním panelu nebyl vyfocen útočník Carlos Tévez v dresu City. 

„Ten billboard byl nápadem City, že ano?" otázal se Ferguson nejprve přítomných novinářů, jak ho také citují i stránky Eurosportu.

Přečtěte si také: Podivné útěky z Manchesteru. Hádky přinesly i krev

„To je ten malý klub s nízkou mentalitou. Všichni z nich jen pořád mluví o United. To je ale jediné, na co se zmohli a také už nic jiného nedokážou," nebral si rázem servítky

„To, co teď dělají, je skutečně hloupé. Jejich arogance ale bude jistě náležitě odměněna," uvedl v ironickém tónu.

Ferguson: Adebayora získali proto, že jsme ho nechtělí

„Oni si myslí, že když přetáhnou Téveze z United, tak to pro ně bude kdovíjaký triumf. Naopak se mi to zdá velmi ubohé, protože, jak jsem dříve říkal, ten hráč už byl rozhodnutý tam odejít delší dobu," myslí si skotský lodivod. 

Dlouhou dobu se zdálo, že rivalita mezi United a City postrádá ten správný náboj. V této části Anglie jsou totiž brány nejvíce v potaz souboje s blízkým Liverpoolem, tedy alespoň pro Manchester United. Nyní se však zdá, že se fanoušci mohou těšit na další vyhecované duely.

„Nevím, jestli se jim podaří dostat mezi čtyři nejlepší týmy, není to totiž vůbec nic jednoduchého. Zatím se proto snaží získat hráče, kteří tam ale jdou jen pro peníze. Pro lidi je to teď i dost atraktivní," uvedl Ferguson.

"Krátce po přestupu Emmanuela Adebayora nám volal jeho agent s tím, že už podepsal a je tedy definitivně hráčem City, ačkoliv dříve chtěl udělat to samé v Chelsea. Ptáte se mě tedy, proč tam tedy šel? Jednoduše proto, že se do Chelsea nebo i k nám nemohl dostat," uzavřel Ferguson, jehož celek se právě nyní připravuje na turné v Asii.

 

Právě se děje

Další zprávy