Adebayor viní fanoušky Arsenalu: Já dal třicet gólů

Sport Sport, bab
24. 7. 2009 11:16
Adebayor k svému přestupu do Manchester City
Emmanuel Adebayor v dresu Arsenalu
Emmanuel Adebayor v dresu Arsenalu | Foto: Reuters

Londýn - Emmanuel Adebayor přestoupil do Manchesteru City a potvrdil slova svého bývalého trenéra, že za jeho odchodem z Arsenalu stojí fanoušci. Měli jej údajně málo podporovat.

Reprezentant afrického Toga byl slovně napadán během minulého léta, kdy se často hovořilo o jeho přestupu z Arsenalu do Milána.

Ačkoliv k němu nedošlo, reakce fanoušků na jeho potenciální odchod do Milána ho napevno utvrdily v tom, že v nové sezoně již za tým na Emirates Stadium nenastoupí.

Čtěte dále: Adebayor opustil Arsenal, upsal se Manchesteru City

Africký reprezentant k tomu dodává: "To, jak se ke mně fanoušci Arsenalu chovali, nebylo vůbec hezké. Nechápu, proč po mně tak šli. Snažil jsem se hrát, jak nejlépe umím a pro ně," vyčítá fanouškům Adebayor.

Krátce po sobotním doladění přestupu z Londýna do Manchesteru už kritiku směrem k příznivcům vyslal manažer Arsene Wenger.

"Byl jsem v Arsenalu velice spokojen," smutně prohodil hráč, který byl útočnou oporou po odchodu Thierryho Henryho.

"Během uplynulé sezony jsem nastřílel třicet gólů. To není moje vina, že mě chtěl Milán, Barcelona nebo Real Madrid. Každé léto se  Barcelona snaží přetáhnout Cesce Fabregase. A fanoušci? Nikdy se na něj nevrhli," uzavřel rozhořčeně Adebayor.


 

Právě se děje

Další zprávy