Další Fergusonův mistrovský tah? Owen s góly nezahálí

yac
22. 7. 2009 20:00
Michael Owen se trefil v obou přípravných utkáních
Michael Owen se raduje se svými spoluhráči z branky během přípravného turné po Asii.
Michael Owen se raduje se svými spoluhráči z branky během přípravného turné po Asii. | Foto: Reuters

Malajsie - Mnozí se možná velice divili, když Manchester United oficiálně potvrdil, že získal do svých řad někdejšího hráče Liverpoolu, Realu Madrid a Newcastlu Michaela Owena.

Dva zápasy na asijském přípravném turné ale ukázaly, že Owen góly střílet nezapomněl. Ve dvou utkáních totiž vstřelil dvě branky  a alespoň pro tuto chvíli nadchnul fanoušky Manchesteru.

Mnoho kritiků z řad fanoušků i odborníků ovšem ještě nedávno  považovalo angažování Owena za minimálně nešťastný krok.

"Když s Manchesterem podepsal smlouvu, objevila se spousta pochybovačů. Lidé o něm říkali leccos," tvrdí Rio Ferdinand.

Čtěte také:

Manchester začal asijské turné výhrou. Rozhodl Owen
Potvrzeno: Útočník Owen posílil Manchester United

Kritikové totiž po angažování devětadvacetiletého hráče poukazovali na to, že Owen, v posledních letech sužovaný zraněními, vůbec nezapadá do Fergusonova avizovaného konceptu mladého týmu, který bude na trhu shánět maximálně pětadvacetileté hráče.

Jenže když lyonského Karima Benzemu vyfoukl Manchesteru španělský Real Madrid, musel zkušený kouč a manažer změnit strategii.

V Asii se Owen předvedl: co zápas to gól

Svými výkony navíc Owen pochybovačům minimálně pro tuto chvíli zalepil ústa, když hned v prvních dvou utkáních za Manchester dvěma góly ukázal, že ještě zdaleka nepatří do starého železa.

Michael Owen při zápase v Malajsii.
Michael Owen při zápase v Malajsii. | Foto: Reuters

Obzvláště v prvním utkání proti malajskému výběru, které Manchester vyhrál těsně 3:2, byla jeho branka z 85. minuty klíčová.  

"Je jedním z těch hráčů, které během devadesáti minut zápasu ani neuvidíte, ale v nastavení dá gól," tvrdí o svém novém spoluhráči Rio Ferdinand.

"Takové hráče k vítězství potřebujete."  

Střelecká forma ale není to jediné, v co Manchester a jeho fanoušci v případě Owena doufají. Rozhodující totiž v případě rodáka z Chesteru jeho zdraví.

"Je skvělé ho mít v týmu, protože je to skvělý hráč i kamarád. Jen klepu na dřevo, aby měl sezonu bez zranění a dal za nás nějaké góly," vyjádřil mínění a přání týmu Rio Ferdinand.

Další přípravný zápas Owena a celý Manchester čeká v pátek proti korejskému Soulu. Anglická liga startuje v polovině srpna.

 

Právě se děje

Další zprávy