Zraněný Rosický? Wenger se bál, že s fotbalem skončí

Sport Sport, Red Spo
20. 7. 2009 14:30
Bál jsem se, že už se do fotbalu nevrátí, říká Wenger

Londýn - Trenér Arséne Wenger se konečně dočkal. Francouzský kouč čekal celých osmnáct měsíců na to, až se mu z marodky vrátí Tomáš Rosický, a nyní konečně nastala chvíle, kdy může českého záložníka plnohodnotně zapojit do svých plánů.

A jako každoročně nejsou ambice londýnského klubu kdovíjak malé.

"Byly chvíle, kdy jsem se bál, aby se Tomáš mohl vůbec někdy k fotbalu vrátit. Myslím, že i on nad tím takto uvažoval. Pořád jsme se ptali a doufali, zda se dokáže dostat do stavu, ve kterém bychom si ho přáli mít," uvedl na stránkách BBC Wenger.

Čtěte také: Rosický bude ve formě a vystraší Slováky, tvrdí experti

Rosický hrál poslední soutěžní zápas v lednu 2008 v FA Cupu proti Newcastlu. Brzy nato se však zranil a jeho slibovaná rekonvalescence se stále protahovala.

Během posledního víkendu si už ale připsal comeback, kdy v přípravném utkání proti Barnetu odehrál celý první poločas.

Wenger si je navíc velmi dobře vědom, že bude tvořivého záložníka potřebovat. Z týmu odešel útočník Emmanuel Adebayor do Manchesteru City a Arsenal se zatím žádnou náhradu za něj přivést nechystá.

"Tomáš vedl vždycky zdravý a vyvážený život. Jeho mentalita je velmi silná," říká Wenger. 

Přečtěte si také: Rosický: Skvělý pocit. A děkoval úžasným divákům

„Musíme ho dobře připravit. Jestliže se mu příprava podaří, může klidně hrát už na začátku sezony. Věřím hráčům, které zde máme k dispozici. Čeká nás důležitá sezona a já věřím, že v ní budeme silní," uzavřel Wenger.

Arsenal zahájí nový ročník Premier League na hřišti nevyzpytatelného Evertonu 15. 8. 2009.


 

Právě se děje

Další zprávy