Jarošík má problém. Mluvil s tiskem a hrozí mu vyhazov

Ivo Pospíšil, ip
19. 7. 2009 16:20
Jiří Jarošík se měl prohřešit proti klubovému kodexu
Jiří Jarošík
Jiří Jarošík | Foto: Reuters

Samara - Český fotbalista Jiří Jarošík se ocitl v nelehké situaci. Záložník ruského týmu Křídla Sovětů Samara poskytl v uplynulých dnech několik vyjádření tamějším médiím a tímto se měl prohřešit proti klubovému kodexu.

Za tento přestupek mu pak hrozí široká škála sankcí na jejíž konci může být také úplné rozvázání smlouvy bez další náhrady.

„Disciplinární komise se jednomyslně shodla na tom, že aktivity Jiřího Jarošíka poškodily pověst klubu. Hráč tím také porušil povinnosti, k nimž byl podepsanou smlouvou zavázán," zní oficiální stanovisko na stránkách ruského klubu.

Čtěte také: Pospěch a Sionko mají dánský titul. Jarošík skóroval

Samotná disciplinární komise klubu zasedla před posledním ligovým utkáním se Spartakem Moskva (1:1) a byli v ní přítomní například generální ředitel Jurij Makejev, trenér Leonid Sluckij, či sportovní ředitel Alexander Fedosejev.

Vedení klubu se totiž v minulosti rozhodlo omezit kontakt s některými představiteli médií. Jiří Jarošík se však měl proti tomuto nařízení prohřešit a poskytnout některým zástupcům své vyjádření.

Podle funkcionářů nešlo navíc o první případ, což je donutilo přistoupit k radikálnějšímu řešení. 

„Klub schválil možné tresty, přičemž za porušení řádu může být uděleno ústní pokárání, stržení měsíčního příjmu nebo až úplné vypovězení smlouvy bez jakékoliv další náhrady," píše se v závěru klubového stanoviska. 

Jaký trest nakonec Jarošíka potká, se pak má veřejnost dozvědět v nejbližších dnech, kdy by se měl hráč údajně sejít s prezidentem klubu Igorem Zavjalovem. 

 

Právě se děje

Další zprávy