Rosického návrat? Fantazie, rozplýval se Wenger

Martin Jůzek
19. 7. 2009 10:15
Arsene Wenger vysvětlil, proč byl Rosický kapitánem

Londýn - Těšili se na něj fanoušci, jeho návrat toužebně očekávali i spoluhráči a také samotný trenér Arsenalu. Tomáš Rosický se k radosti fotbalové veřejnosti konečně dočkal a nastoupil do soutěžního zápasu.

"Bylo fantastické vidět ho znovu s námi," řekl manažer Arsene Wenger.

Osmadvacetiletý záložník zasáhl hned do prvního přípravného utkání "Kanonýrů", kteří v sobotu remizovali s Barnetem 2:2.

Čtěte dále: Zázrak: Rosický hrál za Arsenal a hned byl kapitán!

Rosický odehrál celý první poločas a jeho výkon překvapil. Na trávníku se objevil s kapitánskou páskou a během úvodní pětačtyřicetiminutovky řídil hru Arsenalu, aniž by se dopustil velkých chyb.

"Zažil osmnáct frustrujících měsíců bez fotbalu, proto jsme chtěli, aby byl naším kapitánem," zdůvodnil francouzský kouč, pro Rosický šéfoval mužstvu, i když v sestavě nechyběli například brankář Almunia nebo obránce Gallas.

Čtěte také: ´Slušný poločas´. Rosický si užil návrat za Arsenal

Vzhledem k povaze zápasu a faktu, že šlo o první start po tak dlouhé době, nechtěl český reprezentant nic přeceňovat. Stejně se zachoval i Wenger, jenž hru svého svěřence dále už nerozebíral.

"Tomáš nehrál od ledna minulého roku, což hovoří o všem," konstatoval dlouholetý manažer Arsenalu.

Čtěte více: Rosický: Skvělý pocit. A děkoval úžasným divákům

Ovšem dá se očekávat, že teď už bude Rosický hrát pravidelně, aby nabral ztracenou jistotu.

Pokud bude v pořádku, hodlá na něj Wenger spoléhat i díky jeho zkušenostem a týmové hře, kvůli čemuž se na něj těší i tradiční kapitán a kamarád Cesc Fabregas. 

Manažer Arsenalu navíc nehodlá během letního přestupového období příliš utrácet.

Po odchodu Emmanuela Adebayora do Manchesteru City řekl: "Sice jsme ztratili výborného útočníka, ale zase se nám vrací dva ofenzivní hráči Rosický a Eduardo. Dalšího útočníka nepotřebujeme, máme jich dost."

Čtěte dále: Adebayor opustil Arsenal, upsal se Manchesteru City

 

Právě se děje

Další zprávy