Morávek jako špílmachr Schalke? Němci soudí, že ne

Martin Jůzek, maj
18. 7. 2009 14:11
Podle magazínu Kicker je Morávek až čtvrtý kandidát
Jan Morávek v dresu Bohemians
Jan Morávek v dresu Bohemians | Foto: Ondřej Besperát

Gelsenkirchen - Pokud bude fotbalista Jan Morávek nastupovat za Schalke, je dost pravděpodobné, že nedostane moc příležitostí na svém obvyklém místě ofenzivního záložníka.

Tým, který vede trenér Felix Magath, má totiž na této pozici přetlak a konkurence je veliká.

Prestižní německý magazín Kicker vypočítal celkem čtyři varianty a poslední alternativou je právě sestava s Morávkem ve středu zálohy. Spíše se tak zdá, že kouč by mohl talentovaného hráče přeškolit na obránce.

Český reprezentant týmu do jednadvaceti let už poznal, jaké je stát se posilou ambiciózního bundesligového celku. Z Bohemians odešel za zhruba sedmdesát milionů korun a věřil, že dostane šanci.

Jenže Magath zase zjistil, že devatenáctiletý fotbalista není tak fyzicky zdatný, jak by bylo potřeba.

Čtěte dále: Morávek hrál na nezvyklé pozici. A Magath ho chválí

Právě problémy s odolností Kicker zmiňuje s tím, že Morávkovou hlavní předností je technika a mohl by se stát překvapením v mužstvu z Gelsenkirchenu. Nicméně větší šance pro základní sestavu dávají Němci jiným a zkušenějším záložníkům.

Dres Schalke totiž obléká Ivan Rakitič, jen o dva roky starší Chorvat, který do Německa přišel také v devatenácti. Za dva roky se vypracoval, je oporou týmu, a navíc si vydobyl místo v reprezentaci.

Kromě toho má kouč k dispozici Jeffersona Farfána, peruánského reprezentanta, jenž nejčastěji hraje na křídle. Další variantou je Lewis Holtby, juniorský reprezentant Německa s anglickými kořeny.

Morávek dostane zřejmě další šanci už o tomto víkendu, kdy Schalke na svém stadionu hostí pohár nazvaný T-Home Cup a kde se představí kromě domácího celku také Bayern Mnichov, Hamburk a Stuttgart.

 

Právě se děje

Další zprávy