Ribéry má jasno. Klub ho neprodá ani za 70 milionů eur

Ivo Pospíšil, ip
16. 7. 2009 17:30
Ribéry se snaží vytrucovat přestup. Zatím marně
Franck Ribéry zůstane nejspíše nadále v Bayernu Mnichov
Franck Ribéry zůstane nejspíše nadále v Bayernu Mnichov | Foto: Reuters

Mnichov - Francouzský fotbalista Franck Ribéry zůstane i v další sezoně hráčem německého Bayernu Mnichov.

Naprosto neochvějně je o tom přesvědčen generální manažer klubu Uli Hoeness, který ve čtvrtek uvedl, že rychlonohého záložníka prostě neprodá.

"Určitě teď zůstane. Nejsme připraveni ho prodat, i kdyby se mělo jednat o částku, která by přesahovala hranici sedmdesáti milionů eur," uvedl na stránkách Sportinglife Hoeness.

Čtěte také: Ribéry zase opustil trénink. ´Vydupe´si Real Madrid?

O šestadvacetiletého záložníka měl největší zájem Real Madrid. Ten v průběhu letního přestupového období přivedl už například Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, Raúla Albiola nebo Brazilce Kaká.

Samotný Ribéry se úmyslem odejít do španělského velkoklubu také nikdy netajil, naopak vyjádřil jasný záměr odejít.

Jeho snaha byla v jednu chvíli až tak urputná, že se na něho rozhněval i jeho současný zaměstnavatel a vyhrožoval mu kvůli neprofesionálnímu chování pokutou. 

Ribéryho konflikt s klubem měl pokračování i před pár dny, kdy hráč opustil pro zranění kolene trénink. Od té doby se v médiích spekulovalo, zda si tímto způsobem nechce záměrně ještě více vynutit přestup.

Uli Hoeness však k této problematice promluvil velmi střídmě.

"Jestliže je zraněn, tak je zraněn. Je to stejné jako u každého jiného hráče," dodal.

Zajímavé však bude nyní sledovat, jak na odmítavý postoj zareaguje samotný hráč v příští sezoně.

Francouz se prezentoval ostrými lokty při přestupu i v minulosti, kdy chtěl (a posléze to také udělal) odejít z Galatasaraye Istanbul do Olympique Marseille.

Turecký celek si tehdy stěžoval, že má na hráče právo, ten se ale hájil, že mu klub dluží peníze na výplatách. Do celého konfliktu se pak vložila i FIFA, která ve své arbitráži rozhodla ve prospěch hráče a Galatasaray tak nedostala od Marseille ani požadované odstupné ve výši 10 milionů eur.

 

Právě se děje

Další zprávy