´Věřím, že Nedvěd kývne.´ Pomůže vést Juventus?

Martin Jůzek, maj
14. 7. 2009 19:50
Pavel Nedvěd už dostal nabídku od Juventusu

Turín - Pavel Nedvěd by mohl dále pokračovat v Juventusu Turín. Nikoliv jako hráč, ale například jako poradce. Na úterní tiskové konferenci to prohlásil trenér Ciro Ferrara.

Kouč "Staré dámy" věří, že bývalá opora týmu po ukončení aktivní kariéry ještě vkročí do kabiny.

Už minulý týden Giovanni Cobolli Gigli, prezident Juventusu, oznámil, že bývalému hráči nabídl novou "technickou" roli.

Tentokráte se o Nedvědově budoucnosti u mužstva rozhovořil Ferrara. "Já jsem přesvědčen, že náš návrh přijme. Doufám, že ano," uvedl kouč, který se v květnu marně snažil zlákat fotbalistu k pokračování na hřišti.

Čtěte více: Končím. Definitivně, řekl Nedvěd a užíval si ovace

Před posledním zápasem sezony (s Laziem Řím) jednal turínský klub s hráčem i jeho manažerem.

Neúspěšně - Nedvěd se rozhodl skončit a verdikt nezměnil ani teď, ačkoliv ho lákal do svých řad mistrovský Inter Milán s hvězdným José Mourinhem na lavičce. Na italský trávník už český záložník nevyběhne, tedy alespoň v Itálii.

Čtěte také: Nedvěd Mourinha odmítl. Končím, alespoň v Itálii

Fotbalová budoucnost držitele Zlatého míče z roku 2003 je tak dále nejistá.

"Jeho přínos pro tým je důležitý," poznamenal trenér. Podle něj záleží jen na rozhodnutí Pavla Nedvěda. "Stačí, aby kývnul," dodal Ferrara, jenž převzal turínský celek těsně před koncem tohoto ročníku. Jeho předchůdce Claudio Ranieri byl odvolán.

Ferrara doufá, že léta strávená v Juventusu jej přesvědčí hráče tomu, aby v klubu zůstal. Působil tam od roku 2001, celkem osm let a to včetně sezony, v níž byl velkoklub potrestán za korupci sestupem do druhé ligy.

 

Právě se děje

Další zprávy