Beckenbauer o utrácení Realu: Perez? To je blázen

yac
12. 7. 2009 9:15
Beckenbauer odsoudil nákupy Realu

Madrid - Nákupní horečka, která v letošním létě zachvátila prezidenta Realu Madrid Florentina Pereze, nedává spát mnoha velkým osobnostem světového fotbalu.

V neděli se do řady těch, kteří letní nákupy španělského fotbalového giganta kritizují, začlenila i další velká postava historie světového fotbalu, Franz "Císař" Beckenbauer.

Ten v rozhovoru pro německe Passauer neue Presse uvedl, že 5,5 miliardy korun, které zatím Real na posily utratil, je podle jeho názoru více než hodně.

Čtěte také: Real Platinimu: Jsme elita, musíme kupovat hvězdy

"Ty částky jsou absurdní. Ale vždy se najde nějaký šílenec, který rozhazuje peníze hlava nehlava," tvrdí bývalé vynikající libero.

Plánují se změny pravidel a omezení

Stejně jako například prezident UEFA Michel Platini, který považuje přestupy na Santiago Bernabeu za "amorální", tvrdí, že bude třeba zavést nějaké pravidlo, které transfery a platy omezí.

Momentálně nejdražší hráč fotbalového světa.
Momentálně nejdražší hráč fotbalového světa. | Foto: Sport

"Každý vidí, že se s tím musí něco udělat. ale nemyslím si, že by fungovaly platové stropy," tvrdí Beckenbauer.

Real přitom tvrdí, že na svých přestupech nevidí nic špatného a veškerou kritiku (mj. se k ní včera dokonce přidal i Vatikánský list Osservatore Romano) odmítá.

"Jsme týmem, který nemůže být jen průměrný. My musíme být na vrcholu. A proto je potřeba, abychom kupovali ty nejlepší hráče," hájí Perezovu strategii další člen vedení Realu Jorge Valdano.

Podobný názor mají i samotní hráči, jichž se přestupy týkaly.

"Podle mě to byla férová cena. Skvělí hráči něco stojí, a když je chcete, musíte za ně zaplatit. Jsem rád, že jsem nejdražším fotbalistou světa," prohlásil nedávno majitel Zlatého míče i ocenění FIFA pro nejlepšího hráče roku 2008 Cristiano Ronaldo.

"Kdyby někdo podobnou nabídku dal mě, mám špatné svědomí," prohlásil Beckenbauer.

Každopádně veškeré případné změny pravidel, které by omezily platy i transfery, se neuskuteční dříve než po konci letního přestupního období.


 

Právě se děje

Další zprávy