Nedvěd Mourinha odmítl. Končím, alespoň v Itálii

ČTK, yac
12. 7. 2009 9:49
Nedvěd v neděli opět otevřel prostor spekulacím

Milán/Praha - Český fotbalista Pavel Nedvěd v sobotu definitivně odmítl nabídku na působení v Interu Milán, ovšem nezavrhl, že by mohl působit v  příští sezoně v nějakém ne-italském klubu.

Inter odmítl v sobotním dopoledním telefonickém rozhovoru s trenérem José Mourinhem, který o angažmá bývalého reprezentačního kapitána usiloval.

Nedvěd zároveň své rozhodnutí nepokračovat v reprezentační kariéře oznámil novému svazovému a reprezentačnímu šéfovi Ivanu Haškovi, jenž s ním minulý týden o případném pokračování v kariéře mluvil. ČTK to potvrdil hráčův právník Bronislav Šerák.

Nedvěd ukončil sice před nedávnem svou kariéru v Juventusu Turín, ale s případným pokračováním kariéry si nechával volná zadní vrátka.

Čtěte také:

Nedvěd prý nechce být zrádce. Ale Inter ho láká
Nedvěd v Juventusu? Ano, ale jen v realizačním týmu

I proto se k němu začaly hrnout nabídky jak z Apeninského poloostrova, tak z arabského světa a také ze Spojených států amerických. Jeho dosavadní klub mu mezitím nabídl práci na pozici asistenta trenéra, kterou však Nedvěd odmítl.

V Itálii se nejdříve spekulovalo o zájmu Parmy, ale nabídka mocného Interu by ji zřejmě přebila. Jenže Nedvěd v pátek veškeré spekulace uťal, silná vazba na Juventus a jeho fanoušky byla podle všeho největší překážkou.

"Nabídky si moc vážím, ale nemohu ji přijmout," řekl Nedvěd.

Jeho slova nepotěšila šéfa Interu Massima Morattiho.

"Doufám, že se rozhodl správně," citovala Morattiho agentura Ruters. "Myslím, že by to byl pořád užitečný hráč, protože je to osobnost a profesionál.

Klidně by mohl hrát na vrcholné úrovni další rok," prohlásil prezident Interu, který o Nedvěda usiloval už v minulosti.

V neděli ovšem Nedvěd opět nahrál spekulacím, že s ukončením jeho aktivní kariéry to není zcela definitivní.

"Rozhodl jsem se, že končím, alespoň v Itálii," prohlásil Nedvěd pro deník Gazetta dello Sport.

 

Právě se děje

Další zprávy