Manchester City: Vzdáváme to. Eto ´o už nás nezajímá

yac
11. 7. 2009 9:06
City nepočítá ani s Brazilcem Jo, zůstává v Evertonu
Samuel Eto´o.
Samuel Eto´o. | Foto: Reuters

Manchester - Velký sen fotbalového Manchesteru City o smrtícím útoku Eto´o - Tevez se nenávratně rozplynul. Citizens v noci na sobotu oficiálně potvrdili, že už se minimálně o prvního ze jmenovaných přestávají zajímat.

"Samuel Eto´o je nepochybně skvělý hráč, ale okolnosti, které jej obklopují, byly takové, že jeho transfer nešlo dokončit," prohlásil na oficiálních stránkách klubu šéf Garry Cook.

"Okolnosti" kamerunského střelce, který tak nadále zůstává ve službách Barcelony, se nejspíše týkají jeho nejasného stanoviska k nabízenému prodloužení smlouvy s vítězem Ligy mistrů o dva roky.

Současný kontrakt v katalánském klubu totiž Eto´ovi vyprší na konci příští sezony, kdy se z něj stane volný hráč.

Čtěte také:

Manchester City zase ostrouhá. Eto´a nejspíš nezlanaří

A City už se (narozdíl třeba od AC Milán či Manchesteru United) nechtělo čekat, jak se Eto´o rozhodne.

"Cítíme, že nyní je čas sledovat jiné cíle a máme jasný a strategický plán přestupů, ve kterém budeme pokračovat," tvrdí Cook.

V plánu City se totiž stále ještě nachází druhý ostrostřelec, Carlos Tevez. Klub saudskoarabských šejků se dále údajně zajímá i o Johna Terryho z londýnské Chelsea.

Naopak na odchodu ze City je brazilský forvard Jo, který prodloužil svoje hostování v Evertonu o další rok, s možností přestupu.

Jo po svém přestupu z CSKA Moskva v Manchesteru bojoval o místo v sestavě, zatímco během hostování v Evertonu si jej nemohli vynachválit. Ve dvanácti zápasech, které loni na konci sezony v Evertonu odehrál, vstřelil pět gólů.

 

Právě se děje

Další zprávy