Fenin optimistou: Chce běhat už měsíc po operaci

Red Spo, ČTK
3. 7. 2009 13:53
Fenin: Dvouměsíční pauza? Nesmyl
Foto: Reuters

Teplice - Fotbalový útočník Martin Fenin by nemusel Eintrachtu Frankfurt chybět tak dlouho, jak se původně zdálo.

Dvaadvacetiletý hráč se na konci června podrobil operaci obou třísel a zdálo se, že zmešká až dva měsíce. Fenin prý ale chce naplno běhat už měsíc po operaci. Zatím mu ale zranění vyneslo alespoň příjemný bonus v podobě prodloužené dovolené v domovských Teplicích.

"Stává se, že po takové operaci hrají hráči už za čtyři týdny. Že by to mohly být dva měsíce, na to přišla německá média na základě kusých informací, ani se tomu nedivím. Eintracht nedával žádné prohlášení," řekl dnes v rozhovoru pro ČTK Fenin.

Čtěte také:
Fenin byl na operaci. Dvojitá smůla, píší v Německu
Fenin: Skoro jako Ribéry. Nebyl to tak špatný rok

Třísla ho pobolívala už delší dobu, a tak se rozhodl nečekat. "Je to skutečně typické únavové zranění, čistili mi tříselný kanálek. Když to řeknu svým laickým pohledem, vytahané tříslo mi zkrátili a sešili," dodal.

Vliv na bolesti třísel prý mohl mít hektický závěr jarní sezony, v němž Fenin hrál i navzdory zlomenému žebru.

Bolely obě, tak je vzali najednou

"Měl jsem takový zvláštní pohyb, asi jsem si odlehčoval a zároveň ta třísla namohl. Jednu stranu třísel jsem měl horší, ale bolely obě, tak je vzali najednou," řekla opora Frankfurtu.

Bayern si dal vlastní gól a radost Frankfurtu byla velká (vpravo Martin Fenin)
Bayern si dal vlastní gól a radost Frankfurtu byla velká (vpravo Martin Fenin) | Foto: Reuters

Od trenéra Michaela Skibbeho nakonec dostal volno až do 9. července a může se individuálně připravovat doma v Teplicích.

"Za to volno jsem hrozně rád. Doktor podle nějaké studie německého nároďáku razí teorii, že osm dní po operaci by se nemělo nic dělat, takže bych v Německu asi koukal do stropu a nedělal vůbec nic. Takhle jsem aspoň doma a už chodím bez větších bolestí. V sobotu začnu jezdit na rotopedu a časem i pomalu běhat," popsal Fenin.

Čtěte více: Frankfurtský Fenin: Ani nás ten fotbal nemohl bavit

"Po dvou týdnech lehké přípravy bych rád aspoň běhal s týmem a časem se naplno zapojil. Každopádně je reálné, že bych už koncem července mohl běhat bez omezení. S tříslem se prý už nic stát nemůže, leda může limitovat bolest," dodal.

A ještě jeden bonus teplický odchovanec svým zraněním získal. Den poté, co se připojí k týmu, hraje Frankfurt s Teplicemi. Přípravný zápas je součástí herního kempu Severočechů ve Vestfálsku, a i když Fenin do hry nezasáhne, má z blízkosti někdejších spoluhráčů velkou radost.

"Na kluky se pojedu jen podívat. Trošku mě sice mrzí, že si proti nim nezahraju, ale zase jsem rád, že tam s nimi můžu být o to víc a ukázat jim město. Chtěl bych s nimi být, co mi rehabilitace dovolí. Mám to k nim 80 kilometrů, takže nějakých 40 minut po dálnici. Všechno špatné je k něčemu dobré," usmál se Fenin.

 

Právě se děje

Další zprávy