Ribéry: Buďto Real nebo nic. United znovu ostrouhají

yac
2. 7. 2009 11:09
Franck Ribéry chce být součástí "Los Galacticos 2"
Franck Ribéry vstřelil za reprezentaci země galského kohouta sedm branek.
Franck Ribéry vstřelil za reprezentaci země galského kohouta sedm branek. | Foto: Reuters

Mnichov - Pouze několik hodin poté, co byl veřejně oznámen transfer kanonýra Karima Benzemy z Lyonu do Realu Madrid, začal reálných kontur nabývat další velký přestup směrem na Santiago Bernabeau.

V hledáčku Florentina Pereze, prezidenta Realu Madrid, již dlouho pobývá Franck Ribéry, který dnes prohlásil, že by se této změně dresu nebránil.

I tentokrát tedy jde Realu o francouzského reprezentanta a i tentokrát to vypadá, že znovu bude v úsilí o jeho získání, stejně jako v případě Benzemy, tahat za kratší konec Manchester United.

Čtěte také: Real získal z Lyonu Benzemu. Za 900 milionů

"Rozhodl jsem se, chci odejít, a to jedině do Realu, nebo nikam." sdělil francouzskému deníku L´Equipe Ribéry, který dnes údajně zamítl vylepšení kontraktu v Bayernu.

Pro tým sira Alexe Fergusona, Manchester United, tak jde o další zásah do plánů na utracení miliard získaných za přestup Cristiana Ronalda právě do Realu Madrid.

I kdyby United nabídli vyšší částku, je Ribéry rozhodnut do Anglie neodejít a raději se stát součástí Perezových "Los Galacticos 2", tedy hvězdného týmu, který staronový prezident klubu začal budovat.

Ten do Realu za částku přesahující pět a půl miliardy korun již přivedl Brazilce Kaká, Portugalce Cristiana Ronalda, Francouze Karima Benzemu a  Španěla Raula Albiolu.

Ribéry by jej měl přijít na zhruba 60 milionů eur (asi 1,5 miliardy korun).

Záležet ovšem bude především na stanovisku Bayernu Mnichov, se kterým má Ribéry uzavřenou smlouvu až do roku 2011. Vedení klubu se přitom několikrát nechalo slyšet, že nejlepšího hráče Bundesligy za uplynulou sezonu pustit nehodlá.

 

Právě se děje

Další zprávy