Rooney: Zapomeňte na Ronalda. Góly nasázím já

roj
30. 6. 2009 0:30
Rooney: Góly budou, když budu hrát centrforvarda
Wayne Rooney
Wayne Rooney | Foto: Reuters

Mancheter - S Cristianem Ronaldem odešel z Mancheteru United i pravidelný přísun více než dvaceti gólů za sezonu. Útočník Wayne Ronney uklidňuje fanoušky s tím, že se o střelbu branek postará sám.

Ale jen za podmínky, že bude nastupovat coby hrotový útočník.

Portugalský záložník nedávno podepsal šestiletý kontrakt s Realem Madrid, který za něho na Old Trafford poslal rekordních 80 milionů liber.

Čtěte také: Ten nahradí Ronalda. Manchester si vybral Valenciu

Ronaldo nastřílel za United 118 gólů ve 292 zápasech. Kromě něj v létě opustí Old Trafford také útočník Carlos Tevez.

Roli střelce by na sebe rád vzal anglický reprezentant Wayne Rooney, jehož však Ferguson stavěl spíše na křídlo. Sám forvard by si ale přál hrát na pozici středního útočníka.

"Chci hrát na místě, na němž se cítím nejlépe. Hodně lidí si myslí, že nejlépe hraji na pozici centrforvarda," řekl deníku The Times.

Hrát v dresu United každý týden Ligu mistrů je velkým privilegiem a já jsme za to moc šťastný. Ale myslím si, že při hře na křídle se nemohu vyjádřit tak, jak bych chtěl," postěžoval si Rooney.

"Ztratili jsme dva klíčové hráče a teď můžeme zase nějaké nové získat. Cristiano a Carlos nastříleli spoustu gólů, ale myslím si, že ji já bych toho byl schopen, pokud nastoupím na své oblíbené pozici," pokračoval ryšavý útočník.

V útoku mu však možná brzy přibude konkurence, pokud se United podaří získat lyonského Karima Benzemu. Manchester už se posílil o Ekvádorce Antonia Valenciu.

 

Právě se děje

Další zprávy