Chelsea se Ševčenkem počítá. Probudí ho Ancelotti?

Ivo Pospíšil, ip
22. 6. 2009 18:30
Andrej Ševčenko hledá svou bývalou formu

Milán - Patřil mezi nejobávanější fotbalové kanonýry světa. Poslední roky se však ukrajinský útočník Andrej Ševčenko trápí a marně vzpomíná na svou exkluzivní formu z Dinama Kyjev a AC Milán.

Zlom v jeho kariéře nastal v roce 2006, kdy přestoupil za 31 milionů liber do londýnské Chelsea, kterou vlastní ruský miliardář Roman Abramovič. Pod tehdejším trenérem Josém Mourinhem se však příliš neprosadil a i po jeho odchodu si nedokázal vybudovat pevné místo v sestavě.

V loňské sezoně se tak rád vracel na hostování do AC Milán. Nyní se však hodlá do Anglie vrátit s větším odhodláním. Proč?

Čtěte také: Anglie hodnotila nejhorší posily. Poborský byl ušetřen

Důvod je jasný. Chelsea nyní trénuje italský stratég Carlo Ancelloti, muž pod kterým Ševčenko vyrostl v AC Milán v hvězdu světového formátu.

"Devátého července se připojím k Chelsea na předsezonní trénink a potom uvidím, co nastane," uvedl Ševčenko na stránkách Sportinglife.com

"Mluvil jsem s trenérem, který mě upozornil na start přípravy. Ztratil jsem jeden rok svého možného působení v Chelsea, ale musím to respektovat a smířit se s tím," dodal.  

Dvaatřicetiletý útočník totiž nepookřál ani po návratu do Itálie a kvůli špatné formě odehrál během hostování v AC Milán jen devět zápasů. Nyní se bude znovu snažit přesvědčit Ancellotiho o svých kvalitách.

V italských médiích se taktéž ale spekuluje, že by měl o hráče zájem AS Řím. Něco takového zatím Ševčenko nechce potvrdit.

"Kdyby byla nějaká konkrétní nabídka, tak už bych ji s Chelsea řešil. V případě, že bych nemohl v klubu dále rozvíjet svou kariéru, tak bych se samozřejmě rozhlížel po jiném uplatnění," přiznal

"Podle mého názoru je ale Luciano Spaletti (kouč AS Řím - pozn. red.) výborným trenérem. Je schopný ze svých hráčů dostat to nejlepší a já z něho měl dobrý pocit," uzavřel mnohoznačně Ševčenko.

 

Právě se děje

Další zprávy