Nedvěd skončí až za rok. Zase se upsal Juventusu

yac
30. 5. 2009 13:04
Zpráva zatím čeká na oficiální potvrzení

Turín - Těsně před plánovaným ukončením kariéry se Pavel Nedvěd rozhodl změnit názor a rozepsat ve své fotbalové kronice ještě jednu kapitolu.

Podle zpráv italských serverů juventusnews.tk a sussidiario.net prý uzavřel se "Starou dámou" smlouvu na další sezonu. Vydělat by si v ní měl i s bonusy 1,7 milion eur.

Zpráva zatím nebyla potvrzena z oficiálních míst, ani samotným hráčem, nicméně o této možnosti se spekulovalo celé jaro a v pátek Nedvěd s vedením klubu jednal.

Juventus sice na jeho post již od příští sezony angažoval talentovaného Diega z Brém, ale zkušenosti "Furia ceca" by jistě neodmítl.

Čtěte také: Nedvěd a konec: Jedná s Juventusem kvůli penězům

Nedvěd tak bude mít šanci znovu se pokusi vyhrát "ušatý" pohár pro vítěze Ligy mistrů, který mu jen těsně unikl v sezoně 2002-2003.

Tehdy kvůli karetnímu trestu nemohl proti Milánskému AC ve finále nastoupit. Alespoň malou náplastí pro něj mohl být Zlatý míč za rok 2003.

Pokud se zpráva o prodloužení Nedvědovy kariéry potvrdí, bude mít šestatřicetiletý bývalý český reprezentant možnost výrazně rozšířit svoji ligovou statistiku 246 zápasů v dresu Juventusu, v nichž vstřelil 51 gólů.  

Český záložník předtím pět let v italské lize nastupoval za Lazio, se kterým Juventus v neděli odehraje poslední zápas sezony. V česku hájil na začátku kariéry barvy Dukly a Sparty.

Na rozdíl od Nedvěda si konec kariéry nerozmyslel jiný věhlasný veterán, Lousi Figo z Interu Milán. Jeho zápas s Bergamem v neděli bude skutečně definitivní.

Kariéry obou matadorů se zajímavý způsobem protly minulou sezonu, když Nedvěd zlomil Figovi ve vzájemném utkání ostrým skluzem nohu.

 

Právě se děje

Další zprávy