Video: Nevídaný gól aneb Tak se brankář zesměšnil

Sport Sport, Red Spo
11. 3. 2009 17:00
Michael Melka předvedl nevídaný zkrat při výkopu
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Řezno - Takovou situaci fotbalové Německo dlouho nepamatuje. Při víkendovém utkání třetí nejvyšší soutěže mezi Řeznem a Düsseldorfem došlo k mimořádně zajímavému momentu, který přinesl ještě zajímavější rozuzlení.

Brankář místo výkopu kopl míč tak nešťastně, že zasáhl hráče soupeře.

Asi by na tom nebylo nic kuriózního, kdyby balon nedoletěl až do sítě.

Informuje o tom německý magazín Kicker.

"Za tohle se dostanu do každého sportovního zpravodajství," řekl po zápase s notnou dávkou šibeničního humoru smutný hrdina Michael Melka. Právě on je tím gólmanem, který k překvapení všech hráčů, fanoušků i sebe udělal tak nepochopitelnou věc.

Čtěte také: Video z Brazílie: Skandální gól, podvádějící rozhodčí

Co se přesně stalo? Běžela 63. minuta střetnutí, v němž se potkal zachraňující se tým Řezna s bohatším Düsseldorfem, který míří do druhé Bundesligy. Domácí nutně potřebovali dát kontaktní gól, prohrávali 0:2.

A podařilo se jim to.

Nejprve zkušený třicetiletý brankář chytil centr. Místo uklidnění situace ale hned rozehrál, i když přímo před ním stáli dva hráči. Nebylo proto zvláštní, že trefil kapitána Dennise Grassowa. Od jeho spodní části zad se pak míč obloučkem dostal až za čáru.

"Byla to hodně, ale opravdu hodně nepříjemná a trapná chvíle. Ještěže jsme vyhráli," dodal Melka. Düsseldorf už totiž těsné vítězství 2:1 nepustil, ačkoliv domácí litovali toho, kolik šancí dokázali spálit.

Podívejte se na VIDEO:

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy