Chelsea sice vyhrává, ale Hiddink zůstává realistou

yac
1. 3. 2009 11:30
Chelsea potřetí vyhrála a znovu myslí na titul
Guus Hiddink.
Guus Hiddink. | Foto: Sport

Londýn - Tři zápasy, tři výhry. Jednoznačná statistika dočasného lodivoda fotbalové Chelsea Guuse Hiddinka znovu oživila naděje fanoušků londýnského celku na titul.

V sobotním utkání Chelsea zvítězila na domácím hřišti nad Wiganem 2:1, a navázala tak na ligovou výhru nad ambiciózní Aston Villou z minulého týdne i středeční vítězství nad Juventusem v Lize mistrů.  

"Jsme za dnešní vítězství šťastní, ačkoliv to byla těžká výhra proti velmi, velmi dobře hrajícímu Wiganu," chválil výkon momentálně sedmého týmu Premiere league Hiddink.

Aktivní Wigan mohl pomýšlet i na bod za remízu, na pětatřicátý gól Johna Terryho v dresu "Blues" totiž osm minut před koncem zápasu dokázal odpovědět brankou Kapa.

Avšak Chelsea zachránil v nastavení vítěznou hlavičkou Frank Lampard. Kouč hostů Steven Bruce ale s regulérností jeho branky polemizoval.

Čtěte také: Chelsea vyválčila proti Wiganu výhru. Spasil ji Lampard

"Frank měl ruku na zádech Melchiota a když se okolo něj otáčel, tak jej postrčil, a dostal se tak ke gólové hlavičce. Viděl jsem záznam a myslím, že je jasné, že to rozhodčí neviděl, a naneštěstí nás to poškodilo," stěžoval si po utkání Bruce.

"Ve vápně vždycky dochází k nějakému tomu pošťuchování a soubojům. V této konkrétní situaci možná nějaký kontakt byl," uznává Hiddink, "ale to bychom se pak museli hádat i o kontaktu dvě vteřiny předtím, když si nabíhal Michael Ballack."

Ohledně útoku na titul však zůstává kouč londýnského celku opatrný. Manchester má v čele tabulky sedmibodový náskok a zápas k dobru.

"Jsem realista. Zaprvé musíme vyhrávat své zápasy o trochu snadněji než dnes. Zadruhé musíme poprosit Edwina van der Sara, aby do své sítě propustil pár balónů. Ale já ho znám dobře a nemyslím si, že by se mu do toho chtělo," prohlásil po utkání Hiddink.

 

Právě se děje

Další zprávy