Fenin nechápe: Musíme hrát špatně, abychom vyhráli

Václav Rojík, roj
23. 2. 2009 16:00
Fenin: Tentokráte jsme měli štěstí
Bayern si dal vlastní gól a radost Frankfurtu byla velká (vpravo Martin Fenin)
Bayern si dal vlastní gól a radost Frankfurtu byla velká (vpravo Martin Fenin) | Foto: Reuters

Frankfurt - Teprve z první letošní bundesligové výhry se o víkendu radovali fotbalisté Frankfurtu.

Po výhře 1:0 v Karlsruhe si pořádně oddechli, protože jinak by se nepříjemně přiblížili sestupovému pásmu, do něhož momentálně spadl právě jejich sobotní soupeř. 

"Je dobře, že jsme vyhráli, jinak bychom byli dole. Soupeři za námi totiž nečekaně bodovali s favority," připomněl útočník Frankfurtu Martin Fenin situaci v tabulce. Z výkonu však Eintracht rozhodně nejásal.

Čtěte dále: Trapná porážka a řeč o krizi. Bayern ale viníka nehledá

"Je to paradoxní. Když se nám daří a předvádíme pěknou hru, tak ztrácíme body. Teď to byl jeden z našich nejslabších výkonů, ale domů přitom vezeme výhru," nechápal útočník Frankfurtu Martin Fenin.

Z náhradníka spasitelem

Sám se tentokráte neprosadil, ale vstřelením jediného gólu utkání jej plně zastoupil spoluhráč Caio. "Pro Caia je moc fajn, že dal gól. Moc šancí zatím nedostával, ale fanoušci ho mají rádi. Teď nám udělal tři body," chválil Fenin Brazilce.

Čtěte také:
Hoffenheim opět ztratil, Hamburk zvýšil svůj náskok
Schalke má z derby bod. Kurányi dal parádní gól

Foto: Reuters

Ten se přitom dostal na hřiště až po změně stran, když vystřídal zadáka Petkoviče.

"Trenér ho dal dolů kvůli tomu, že měl žlutou kartu a hrál na něj nebezpečný hráč. Bál se, aby fanoušci nedotlačili rozhodčího třeba k červené," vysvětlil ex-teplický forvard.

I jeho vydřená výhra nakonec nadchla. "Jsme šťastný. Z naší strany to nebylo moc dobrý. Ale odehráli jsme zápas s nulou, i když jsme měli štěstí," přiznal Fenin, jenž po utkání s Wolfsburgem sklidil kritiku za filmování.

Byť minimálně jedna penalta se na českého reprezentanta určitě pískat měla.

Čtěte také:
Fenin naštval kouče: Filmování přehání, stálo nás body
Fenina vypískali. Jasná penalta, zlobí se na sudí

V sobotu opět nastoupil v útoku s Řekem Liberopulosem, ale chválu spíše sklízela defenziva Eintrachtu, která letos poprvé udržela čisté konto.

"Dozadu jsme hráli poctivě. Po naší brance domácí zvýšili aktivitu, měli nějaké šance, ale nulu jsme uhráli. Po vedoucím gólu jsme se soustředili na to, abychom výsledek udrželi," přiblížil český útočník průběh utkání.

"Dopředu jsme toho moc neudělali," dodal.

Výhrou povzbuzení "Orli" budou příští týden hostit soupeře z trochu jiného soudku. Do Commerzbank-Areny zavítá Schalke, které má sice nejlepší defenzivu, ale zatím nenaplňuje předsezónní ambice.

 

Právě se děje

Další zprávy