Snový comeback Eduarda otevřel otázku: A Rosický?

Martin Jůzek
17. 2. 2009 12:00
Eduardo se vrátil a hned dvakrát skóroval
Eduardo se raduje z branky do sítě Cardiffu
Eduardo se raduje z branky do sítě Cardiffu | Foto: Reuters

Londýn - Dal dva góly a pro slzy neviděl. Klaněli se mu nejen fanoušci a spoluhráči, ale dokonce i soupeř. Chorvatský útočník s brazilskými kořeny Eduardo se vrátil do vrcholového fotbalu v pondělí opravdu stylově.

Uplynul skoro rok od jeho hrůzného zranění, po němž nebylo jisté, zda se ještě vůbec vrátí na trávník.

Nejdříve sledoval svůj tým jen z televize. Viděl, jak Arsenal znovu marně bojuje o titul. Smutnil, když národní tým vypadl na evropském šampionátu ve čtvrtfinále.

Teď je zase centrem pozornosti, tam, kde bývalo zvykem.

Čtěte také: Arsenal rozdrtil Cardiff, zářil navrátilec Eduardo

Pondělní utkání FA Cupu skončilo jasným vítězstvím "Kanonýrů", kteří nedali Cardiffu šanci. A na výhře 4:0 měl lví podíl právě Eduardo. Ve dvacáté minutě hlavou otevřel skóre a po hodině hry zvyšoval z penalty na 3:0.

Každý sportovec si přeje comeback, jaký zažil chorvatský fotbalista. "Jsem šťastný a hodně spokojený. Jde o nejlepší den v mém životě," tvrdil po zápase pětadvacetiletý kanonýr.

"Ani jsem nevěděl, co mám dělat, jak mám ty branky slavit," dodal.

"První gól byl pro mé přátele, pro manželku a pro dceru. A druhý? Běžel jsem za Tonym Colbertem (pozn. kondiční trenér), pracovali jsme hodně tvrdě a stal se takovým mým druhým otcem," vyprávěl Eduardo, proč při druhé trefě odháněl spoluhráče.

Může něco takového potkat i Tomáše Rosického?

Důvod k radosti měl i manažer Arsene Wenger. "Myslím, že s ním Tony strávil více času než jeho manželka," vtipkoval kouč Arsenalu, jemuž se na trávník brzo vrátí i kapitán Cesc Fabregas.

A podle nedávných prognóz totéž čeká i Tomáše Rosického. Jak francouzský trenér předpověděl, měl by se záložník objevit na hřišti do konce března. Navíc již podle něj začal trénovat s míčem, což je další dobrý signál.

Lékaři byli a ještě budou ve svých odhadech pesimističtější, problémy českého reprezentanta vypadají spíše jako chronického rázu.

Těžko proto odhadnout, v jakém stavu se Rosický vrátí. Zda se dokáže vrátit do bývalé formy. A jestli mu vydrží zdraví.

Čtěte také: Zázrak: Rosický se fakt vrací. Může trénovat s míčem

Návrat Eduarda ale přesto něco naznačil. I bývalý hráč Sparty a Dortmundu se teď připravuje s Colbertem, jemuž Chorvat vysekl velkou poklonu. A navíc dokázal, že i po roce se fotbal nezapomíná.

"Teď vím, že mohu hrát stejně jako před zraněním," dodal Eduardo.

 

Právě se děje

Další zprávy