Gól Nedvěda Juventusu nepomohl, Beckham zase zářil

Sport Sport, Red Spo
1. 2. 2009 22:35
Juventus - Cagliari 2:3, Neapol - Udinese 2:2
Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd | Foto: Reuters

Praha - Inter Milán po dvaadvacátém kole nadále vévodí italské nejvyšší soutěži. Svěřenci José Mourinha dokonce po neděli navýšili svůj náskok před dalšími pronásledovateli.

Ačkoliv na San Siru uhráli jen remízu se zachraňujícím se AC Turín, Juventus v sobotu prohrál s Cagliari a dostal se před něj AC Milán.

Hráči Interu se museli vzpamatovávat ze šoku, který jim krátce po přestávce nedělního utkání způsobil Bianchi, jenž hosty poslal do vedení. Přitom favorit měl do té doby jasnou převahu, avšak nevyužil ji.

Až přišla 58. minuta a Burdisso srovnal na konečných 1:1.

Z českých fotbalistů zasáhl do 22. kola Lukáš Jarolím, ale Sieně k bodům v zápase s Lecce nepomohl. Po 53 minutách byl vystřídán, soupeř, který dohrával o deseti, dokázal ubránit výhru 2:1.

Lepší náladu mohl mít Marek Jankulovski po večerní dohrávce. Na levé straně obrany AC Milán odehrál 90 minut na hřišti Lazia Řím a jeho tým zdolal nepříjemného soupeře 3:0.

Celé utkání odehrál i David Beckham, kterého na konci vyprovázel aplaus římského stadionu. Ve 42. minutě našel anglický záložník Pata, jenž otevřel skóre. Před pauzou se situace opakovala, tentokráte ale nybl gól uznán.

Jenže hvězda "Albionu" pokračovala v galapředstavení, dvě minuty po začátku druhé půle našel Ambrosiniho, který zvýšil náskok hostů. Konečnému výsledku dal v 83. minutě podobu Kaká.

Juventus prohrál s Cagliari

"Staré dámě" nepomohla k bodovému zisku ani branka českého záložníka Pavla Nedvěda, který odehrál celých devadesát minut. Do zápasu pak zasáhl i jeho krajan Zdeněk Grygera, jenž nastoupil coby střídající hráč od 71. minuty.

Juventus neměl příliš dobrý vstup do utkání a už po šestnácti minutách hry překonal brankáře Buffona přesnou hlavičkou Davide Blondini.

Čtěte také: Beckhamánie po dalším gólu sílí. Dresy jsou vyprodané

Domácí však dokázali do poločasové přestávky vývoj střetnutí otočit. Na vyrovnávací branku Sissoka navázal také Pavel Nedvěd, proti jehož typicky umístěné střele neměl gólman Marchetti šanci.

Hosté však nesložili zbraně a ve druhé půli brzy vyrovnali zásluhou Jedy. Rozhodnutí pak nakonec přišlo dvanáct minut před koncem, kdy po týmové souhře rozhodl nekompromisní ranou Matri.

Juventus klesl se třiačtyřiceti body na třetí místo, předstihl ho AC Milán po výhře nad Laziem. Druhý římský celek, AS, nedokázal vyhrát nad poslední Regginou.

Výsledky:
Juventus Turín - Cagliari 2:3 (2:1)
Branky:
31. Sissoko, 38. Nedvěd - 16. Blondini, 53. Jeda, 78. Matri

Neapol - Udinese 2:2 (2:2)
Branky:
24. Lavezzi, 27. Hamšík - 32. Di Natale z pen., 45. Quagliarella

Bergamo - Catania 1:0
Branky:
24. Garante

Chievo - Sampdoria Janov 1:1
Branky:
72. Rigoni - 70. Pazzini

FC Janov - Palermo 1:0
Branky:
88. Criscito

Inter Milán - FC Turín 1:1
Branky:
58. Burdisso - 47. Bianchi

Reggina - AS Řím 2:2
Branky:
40. Corradi, 81. Cozza - 45. a 57. Pizarro

Siena - Lecce 1:2
Branky:
79. Ghezzal - 15. Tiribocchi, 55. Castillo

Boloňa - Fiorentina odloženo

Lazio Řím - AS Řím 0:3
Branky:
42. Pato, 47. Ambrosini, 83. Kaká

 

Právě se děje

Další zprávy