Neprodejná Chelsea už má kupce. Chce ji mocný šejk

Václav Rojík, roj
23. 1. 2009 14:33
O Chelsea má zájem švýcarské konsorcium
Roman Abramovič
Roman Abramovič | Foto: Reuters

Londýn - Pevné rozhodnutí ruského miliardáře Romana Abramoviče za žádnou cenu neprodat fotbalovou Chelsea bude zřejmě podrobeno dalšímu testu.

Otevřený zájem o londýnský klub totiž projevil arabský magnát, jenž měl rovněž na starosti prodej Manchesteru City.

Výkonný ředitel "Blues" Peter Kenyon zdůrazňoval Abramovičův zájem v Chelsea zůstat, to však nezabránilo Suleaimanu Al-Fahimovi, jenž vedl nákup City skupinou Abu Dhabi United Group, aby přišel s návrhem na převzetí loňského finalisty Ligy mistrů ve Švýcarsku sídlícím konsorciem Falcon Equity.

V této skuipině je sdruženo několik německých investorů.

Čtěte také: Chelsea na prodej? Lež. Abramovič se bude soudit

"Není úplně jasné, zda je Chelsea na prodej. Bez ohledu na to, my si nejdříve musíme ujasnit, jestli jsme v pozici, kdy ji můžeme koupit," cituje Al Fahima deník The Times.

"Když vezmeme v potaz, že Roman Abramovič do ní investoval 500 milionů liber, nebude to levné. Ale díky několika investorům existují peníze, které můžou uzavřít zajímavý obchod," pokračoval.

Chelsea slaví gól do sítě Southendu
Chelsea slaví gól do sítě Southendu | Foto: Reuters

Všechno je na prodej

Mezitím se nechal slyšet manažer Falcon Equity Holger Heims na serveru Arabianbusiness.com, že všechno má svoji cenu.

Tedy i Chelsea.

"Už dříve jsme se dívali na pár evropských klubů, teď jsme se zaměřili na Chelsea. Nevěřím, že existuje něco, co není na prodej v případě, že přijdete se správnou cenou," řekl.

"Není to o snažení koupit fotbalový klub, ale čistě o byznysu. Nevyděláváte peníze na tom, že jedenáct chlápků běhá po hřišti. Vyděláte na komerčních aspektech, které jsou s fotbalovým klubem spojeny," dodal Heims.

Fanoušky Chelsea šokovala zpráva z minulého týdne, podle níž měl jednat Abramovič o prodeji s královskou rodinou v Dubaji.

Nicméně majitel i klub informaci dementovali. Abramovič koupil celek ze Stamford Bridge v roce 2003 za 140 milionů liber a podle svých prohlášení se ho nehodlá vzdát.

 

Právě se děje

Další zprávy