Šejkové si Anglii zamilovali. Budou sponzorovat United

Sport Sport, Red Spo
22. 1. 2009 18:15
Saudi Telecom bude partnerem Manchesteru pět let

Manchester - Fotbalový celek Manchester United získal ve čtvrtek nového sponzora. Dosavadního partnera, společnost AIG, jejíž logo dosud nosí hráči "Red devils" na svém dresu, nahradí od května příštího roku saudskoarabská telekomunikační firma Saudi Telecom.

Ta podepsala se současným lídrem anglické Premier League pětiletou smlouvu, díky které by si United měli přijít ročně na více jak dvacet milionů liber.

Čtěte také: Ronalda v Anglii nenávidí. Víc než všechny ostatní

"Toto partnerství výrazně zvýší náš globální kredit, protože Manchester United má základnu svých fanoušků po celém světě. Je také velmi populární na celém Blízkém východě, zejména v Saudské Arábii," řekl na serveru Cellular-news předseda společnosti Muhammad Al-Jasser.

"Budeme proto velmi blízce spolupracovat s marketingovým oddělením Manchesteru a snažit se rozvíjet různé novinky na podporu našeho partnerství," dodal Al Jasser.

Saudi Telecom patří mezi největší telekomunikační společnosti na Blízkém východě, přičemž bude moci během svého sponzorství používat logo Manchesteru pro své obchodní zájmy po celé Saudské Arábii.

Firma by pak měla svým zákazníkům nabízet i různé sestřihy nejlepších momentů, či textové informace o tomto anglickém klubu.

Přečtěte si také: Manchester postoupil do finále Ligového poháru

"Toto průlomové partnerství přinese Manchesteru další miliony fanoušků v Saudské Arábii. Když jsme hráli naposledy v Rijádu, ukázalo se, že vášeň tamějších příznivců pro Manchester je obrovská. Jsme proto velmi šťastní, že můžeme být partnerem Saudi Telecomu, který je největším regionálním hráčem," neskrýval nadšení generální ředitel Manchesteru David Gill.

Manchester United je už od roku 2005 vlastněn americkými bratry Glazerovými. O rok později ho začala výrazně sponzorovat americká pojišťovana AIG, jež tehdy podepsala dohodu v hodnotě 56 milionů liber.

V důsledku finanční krize však nedávno ohlásila, že ve sponzorství nebude po uplynutí smlouvy pokračovat. Dalšími partnery United jsou pak Nike, Budweiser nebo sázková společnost Betfred.

 

Právě se děje

Další zprávy