Inter Milán padl. Jankulovski byl při výhře AC vyloučen

Sport Sport, Red Spo
18. 1. 2009 22:39
Bergamo - Inter Milán 3:1, Lazio - Juventus 1:1
Julio César inkasoval v neděli tři branky
Julio César inkasoval v neděli tři branky | Foto: Reuters

Praha - Nečekanou ostudu si v neděli uřízli fotbalisté Interu Milán, kteří v utkání devatenáctého kola Serie A prohráli na hřišti do té doby jedenáctého Bergama 1:3.

Aktuální lídr nejvyšší italské soutěže měl špatný vstup do utkání a už od sedmnácté minuty prohrával, kdy potrestal nedůraznost v defenzivních řadách přesnou střelou Floccari.

Domácí navíc i po vstřelené brance působili aktivnějším dojmem a dalšího gólového úspěchu se dočkali v polovině první půle. Tentokrát se stal šťastným střelcem Doni, jehož střelu z přímého kopu ještě nešťastně tečoval bránící Ibrahimovič.

Čtěte také: Miliardy za Kaká? To není hloupost, ale investice

Hostující trenér José Mourinho reagoval na nepříznivý stav bouřlivými gesty a také předčasným střídáním, když ve třicáté minutě stáhl Chiva a poslal do hry ofenzivního Obinhu.

Ani tento tah však Interu nevyšel, naopak ještě před koncem první půle zvýšil na rozdíl tří branek opět Doni. Hosté pak už kosmeticky upravili stav až v úplném závěru, to snížil na konečných 1:3 dorážející Ibrahimovič.

I přes tuto druhou porážku v sezoně však zůstává obhájce trofeje i nadále v čele tabulky s tříbodovým náskokem na druhý Juventus Turín.

"Stará dáma" totiž v nedělní dohrávce jen remizovala na hřišti Lazia Řím 1:1. Utkání, kde proti sobě nastoupili i čeští zástupci Pavel Nedvěd a David Rozehnal přineslo nejzajimavější okamžiky už v první půli. Na branku Ledesmy z pětadvacáté minuty odpověděl vzápětí švédský obránce Olof Mellberg a rozhodl tak o dělbě bodů.

V základní sestavě hostujícího týmu pak chyběl další český reprezentant Zdeněk Grygera, jenž si odpykává disciplinární trest.

AC Milán nezaváhal. Jankulovski vyloučen

Třetí příčka patří nadále AC Milán, jenž už do sobotního duelu s Fiorentinou nasadil dva momentálně ostře sledované hráče: Brazilce Kaká, za něhož chce Manchester City utratit zhruba sto milionů liber, a anglického záložníka Davida Beckhama.

Vítězství na San Siru však vystřelila už v šesté minutě jiná brazilská hvězda Pato.

Brazilec Pato oslavuje gól do sítě Fiorentiny.
Brazilec Pato oslavuje gól do sítě Fiorentiny. | Foto: Václav Rojík

Na začátku jediné gólové akce byl právě Beckham. Vybojoval míč, který se přes Jankulovskiho dostal k Patovi, jenž přízemní střelou otevřel skóre.

Zejména v první půli o sobě dával hodně vědět i Kaká, s nímž měla hostující obrana plné ruce práce.

Ve druhé půli však aktivitou hýřila Fiorentina a AC Milán mohl hodně děkovat brankáři Abbiatimu, že zlikvidoval stoprocentní šance Santany a Gilardina.

Před vypršením devadesáté minuty odkopl český obránce domácích Marek Jankulovski míč po odpískaném ofsajdu. Od rozhodčího Roberta Rosettiho viděl za zdržování hry hodně přísnou druhou žlutou kartu v zápase a byl vyloučen.

Krajčík při debutu prohrál, Hamšík nedohrál

Ex-slávistický fotbalista Matěj Krajčík nezažil vydařenou premiéru v dresu italské Regginy. Tým slovenského reprezentanta totiž prohrál v devatenáctém kole italské ligy v Sieně 0:1.

Krajčík se dostal na hřiště v 81. minutě. V dresu soupeře odehrál třicet minut další bývalý slávista Lukáš Jarolím.

Nedařilo se ani fotbalistům Neapole, kteří prohráli v souboji s Chievem 1:2. V utkání, kde dostali obě branky z pokutového kopu, se navíc museli obejít od pětapadesáté minuty bez vyloučeného Marka Hamšíka.

Výsledky:

AC Milán - Fiorentina 1:0 (1:0)
Branka:
6. Pato

Siena - Reggina 1:0 (0:0)
Branka:
75. Frick

Atalanta Bergamo - Inter Milán 3:1 (3:0)
Branky:
28., 33. Doni, 18. Floccari - 90. Ibrahimovič

Cagliari - Udinese 2:0 (2:0)
Branky:
4. Conti, 20. Biondini

Catania - Boloňa 1:2 (0:0)
Branky:
85. Paolucci -  49. Di Vaio, 54. Adailton

Chievo - Neapol 2:1 (1:0)
Branky:
32., 74. Marcelini obě z pen. - 53. Lavezzi

Lecce - FC Janov 0:2 (0:0)
Branky:
68. Jankovič, 90. Sculli

Sampdoria Janov - Palermo 0:2 (0:1)
Branky:
45., 58. Bresciano

AC Turín - AS Řím 0:1 (0:0)
Branka:
90. Baptista

Lazio Řím - Juventus Turín 1:1 (1:1)
Branky:
25. Ledesma - 30. Mellberg

 

Právě se děje

Další zprávy