Remíza? Chelsea mohla dát Southendu patnáct gólů

Sport Sport, Red Spo
4. 1. 2009 11:00
Chelsea si musí zopakovat zápas se Southendem
Hráči Southendu slaví gól do sítě Chelsea
Hráči Southendu slaví gól do sítě Chelsea | Foto: Reuters

Londýn - Šest tisíc fanoušků Southendu přijelo v sobotu do Londýna, aby povzbudilo svůj tým proti hvězdami nabité Chelsea. Kdo na Stamford Bridge nedorazil, mohl litovat.

Outsider z třetí ligy totiž favorita na konci hodně zchladil.

Když už to vypadalo, že "Blues" udrží v pohárovém utkání nejtěsnější možný náskok, přišla hlavička obránce Clarka a bylo senzačně srovnáno.

Těžko mohli Scolariho svěřenci s výsledkem něco udělat, běžel nastavený čas a všichni tušili, že se nic nezmění. Zvláště když na druhé straně Belletti namířil svůj pokus jen do hostujícího brankáře.

Čtěte dále: Chelsea v poháru zaváhala, Manchester City vypadl

Zápas tak skončil remízou 1:1 a podle pravidel FA Cupu se bude opakovat - jen s tím rozdílem, že se odehraje na půdě Southendu.

"Výsledek říká, že jsme nepředvedli dobrý výkon, ale my jsme měli patnáct šancí ke vstřelení branky. Byli jsme na hřišti pánem, jen jsme nedokázali přidat další gól," smutnil po zápase brazilský trenér Luiz Felipe Scolari.

Chelsea si vytvořila opravdu příležitostí jako málokdy, znovu ji však trápila efektivita. Trefil se jen Kalou, který rozvlnil síť přesnou hlavičkou po rohovém kopu. Obrovské dvě šance Drogby a ta Bellettiho v samém závěru zůstaly nevyužity.

Hvězdou utkání se kromě střelce vyrovnávacího gólu, jenž v sobotu oslavil 27. narozeniny, stal gólman Mildenhall. Inkasoval jen jednou a jinak zlikvidoval všechny balony mířící do sítě. A že jich nebylo málo.

"Byla chyba, že jsme podruhé neskórovali," prohlásil kouč domácího celku.

Zásadně ale odmítl možnost, že by chtěl do týmu přivést dalšího útočníka. "Máme dobrý tým. Pokud bude chtít vedení koupit nějakého hráče, tak mu bránit nebudu, ale dalšího forvarda nepotřebujeme," řekl jasně Scolari.

Zlepšit se v ofenzivě musí celý tým a bývalý trenér Brazílie a Portugalska na tom chce pracovat při tréninku.

Chelsea čeká za týden šlágr s Manchesterem United, odvetu proti Southendu odehrají "Blues" ve středu 14. ledna.

Třetiligový outsider připomenul Anglii dva roky starou senzaci, kdy vyřadil taktéž v FA Cupu Manchester United. Teď ale bral jeho trenér výsledek realisticky. "Jindy bychom tady mohli prohrát 5:0," uvedl Steve Tilson.

 

Právě se děje

Další zprávy