Video: Zase tři góly. Baroš táhne sebe i tým na vrchol

Václav Rojík, roj
22. 12. 2008 10:00
Uvnitř: Video z istanbulského derby
Fernando Meira gratuluje Milanu Barošovi k jednomu z gólů Galatasaraye v derby proti Besiktasi.
Fernando Meira gratuluje Milanu Barošovi k jednomu z gólů Galatasaraye v derby proti Besiktasi. | Foto: Václav Rojík

Istanbul - Z českého fotbalisty Milana Baroše se stal zlý sen brankářů v turecké lize. Po neděli už to ví i gólmanská hvězda Besiktase Istanbul Recber Rüstü.

Turecký reprezentant v nedělním derby s Galatasarayem třikrát neuspěl tváří v tvář českému kanonýrovi. Baroš jej dvakrát překonal z penalty a jednou po parádní spolupráci s Brazilcem Lincolnem.

Vigantický rodák zažívá neuvěřitelné obrození. V rozmezí jediného měsíce nastřílel dva hattricky.

Čtěte také:
Baroš hattrickem rozstřílel Besiktas. V Turecku vládne
Baroš potvrzuje svou formu. Vstřelil další vítězný gól

Předtím dal tři góly v jediném zápase jen jednou. Ale to už jsou čtyři roky, kdy ještě v dresu Liverpoolu rozstřílel Crystal Palace.

Když zaznamenal v listopadu hattrick proti Hacettepe, mnozí mávli rukou s tím, že jde o soupeře ze suterénu turecké ligy. Teď se však Baroš stal hlavní hvězdou ostře sledovaného istanbulského derby, v němž výrazně pomohl k výhře 4:2.

"Vybojovali jsme velké vítězství. Hrajeme mnohem lépe, když oba týmy chtějí útočit," pochvaloval si kouč Galatasaraye Michael Skibbe.

"Byl na nás v poslední době veliký tlak, a to jak v turecké Superlize, tak v evropském poháru. My jsme však náročný program zvládli bez zklamání a dál se dereme na vrchol," dodal Skibbe.

Jeho tým táhne právě Milan Baroš, jemuž mimořádně svědčí souhra s Brazilcem Lincolnem a i díky ní se čtrnácti brankami osamostatnil na čele tabulky kanonýrů.

Podívejtese na Barošův hattrick:

 

Právě se děje

Další zprávy