Nedvěd nahrával při kanonádě Juvetusu. Inter nezaváhal

Sport Sport, Red Spo
30. 11. 2008 22:29
Juventus - Reggina 4:0
Amauri dal zase gól
Amauri dal zase gól | Foto: Reuters

Řím - Fotbalisté Interu Milán nadále vévodí italské Serii A. Vedení si upevnili po nedělní výhře nad Neapolí 2:1.

Kouč José Mourinho své svěřence po nečekané domácí porážce v Lize mistrů od Panathinaikosu nešetřil. A hráči si zřejmě jeho kritiku vzali k srdci.

I když Neapol v posledních kolech zrovna nezářila, stále je to celek ze špičky tabulky a v Miláně z něj měli patřičný respekt.

Modročerné však uklidnil už po šestnácti minutách parádním gólem Ivan Cordoba, jenž volejem levačkou překonal brankáře Iezza.

Netrvalo ani deset minut a domácí už vedli 2:0 po neméně nádherném gólu, který padl po spolupráci Cordoby se Sulley Muntarim.

Rozlet Interu se přibrzdil deset minut před koncem první půle. Neapolský Lavezzi si narazil se Zalayetou a následně snížil přesnou ranou, která se odrazila do sítě od levé tyče.

Lavezzi měl velkou šanci hned po přestávce, ale neprosadil se stejně jako Ibrahimovič z přímého kopu v nastavení a zápas tak skončil výhrou Interu.

Rozehnal smutní, Jarolím slaví

Zklamáním skončil pro českého obránce Lazia Řím Davida Rozehnala nedělní duel v Bergamu. Domácí Atalanta zvítězila  zásluhou gólů Valdese a Floccari ze druhé půle 2:0.

Fotbalista Interu Milán Ivan Cordoba (vlevo) slaví gól do sítě Neapole se spoluhráčem Sulley Muntarim.
Fotbalista Interu Milán Ivan Cordoba (vlevo) slaví gól do sítě Neapole se spoluhráčem Sulley Muntarim. | Foto: Václav Rojík

Lazio, které nastoupilo bez zraněného kanonýra Gorana Panděva, tak prodloužilo šestileté čekání na výhru v Bergamu. Z páté příčky ztrácí na vedoucí Inter už deset bodů.

Z výhry se naopak raduje záložník Sieny Lukáš Jarolím, jenž odehrál celých devadesát minut při domácí výhře nad Turínem 1:0. Výhru vystřelil v devatenácté minutě Maccarone.

Z katastrofálního začátku sezony se probouzí AS Řím, což potvrdil i nedělní domácí výhrou nad Fiorentinou 1:0.

Tým trenéra Luciana Spallettiho spasil gólem po hodině hry kapitán Francesco Totti.

Juvetus si zastřílel

Fotbalisté Juventusu Turín deklasovali v sobotním zápase čtrnáctého kola Regginu, které nastříleli čtyři branky. Na výhře "Staré dámy" se podílel jednou asistencí Pavel Nedvěd, celý zápas odehrál on i Zdeněk Grygera.

Svěřenci Claudia Ranieriho museli vyhrát, aby se jim více nevzdálila špička ligy.

Po minulém víkendu, kdy Juventus nestačil na Inter Milán, měl teď možnost hrát na domácí půdě. Navíc proti slabšímu soupeři, který v této sezoně vyhrál venku jen jeden ze sedmi utkání. 

A to se projevilo. První šanci Del Piera ze šestadvacáté minuty ještě hostující gólman Campagnolo zmařil, ale o tři minuty později už Reggina inkasovala. Nedvěd si naběhl na levou stranu, odkud míč poslal na volného Camoranesiho a ten skóroval.

Těsně před koncem první půle mohl český fotbalista sám rozvlnit síť, jeho střela však byla brankářem zblokována na roh.

Hosté se dlouho ubránit nedokázali, o chvíli později zvýšil na 2:0 brazilský kanonýr Amauri. Po hodině hry se pak trefil Chiellini a skóre uzavřel v 74. minutě sám kapitán Del Piero.

Juventus mohl ze druhé příčky v neděli sesadit AC Milán, jenže favorit narazilk v Palermu, odkud si odvezl porážku 1:3. Góly padali až po přestávce, když se v rozmezí deseti minut trefili domácí Miccoli a Cavani. Deset minut před koncem rozhodl Simplicio.

Za Milán, za nějž odehrál celý zápas Marek Jankulovski, snížil už jen Ronaldinho z penalty.

Výsledky:

Palermo - AC Milán 3:1
Branky:
50. Miccoli, 59. Cavani, 80. Simplicio - 83. Ronaldinho z penalty

AS Řím - Fiorentina 1:0
Branka:
59. Totti

Atalanta - Lazio 2:0
Branky:
54. Valdes, 69. Floccari 

Cagliari -  Sampdoria   
Branka:
48. Jeda 

Janov - Bologna 1:1
Branky:
55. Sculli - 63. Di Vaio 

Inter - Neapol 2:1
Branky:
  16. Cordoba, 25.  Muntari - 36. Lavezzi

Siena - Turín 1:0
Branka:
19. Maccarone 

Udinese - Chievo 0:1      
Branka:
87. Felipe vlastní

Catania - Lecce 1:1
Branky:
61. Paolucci - 69. Castillo

Juventus - Reggina 4:0
Branky:
29. Camoranesi, 44. Amauri, 61. Chiellini, 74. z pen. Del Piero

 

Právě se děje

Další zprávy