Brilantní Nedvěd vyškolil Bolognu. Dal hned dva góly

Sport Sport, Red Spo
29. 10. 2008 22:42
Bologna - Juventus 1:2

Bologna - Český fotbalista Pavel Nedvěd rozhodl o středeční výhře Juventusu Turín na hřišti Bologni. Bývalý kapitán národního týmu vstřelil hned dvě branky, což se mu povedlo poprvé v letošní sezoně.

Zatím měl na svém kontě jediný gól, jenž zaznamenal hned v prvním kole proti Fiorentině.

Šestatřicetiletý záložník byl jasnou hvězdou zápasu, neměl vůbec daleko k hattricku. Nakonec ale zůstalo jen u dvou úspěšných pokusů - první přišel po deseti minutách hry, podruhé se dlouhovlasý záložník trefil v 56. minutě.

Kromě několika střel z větší vzdálenosti dále rozdával centry do vápna, z nichž vzešly další šance hostů. Jako v padesáté minutě, kdy se neprosadil Amauri. Nebo potom v samém závěru, kdy vyslal do úniku Iaquintu.

Čtěte dále: Nedvěd věří: Tři roky a Češi budou zase špička

Juventus, jemuž chyběl zraněný Zdeněk Grygera, si připsal teprve čtvrtou výhru v sezoně a posunul se na osmé místo.

Serii A vede Udinese před Neapolí

Déšť trápil fotbalisty. Antonio Cassano z Janova a Francesco Totti z AS Řím i jejich spoluhráči odešli z trávníku po šesti minutách.
Déšť trápil fotbalisty. Antonio Cassano z Janova a Francesco Totti z AS Řím i jejich spoluhráči odešli z trávníku po šesti minutách. | Foto: Reuters

Apeninský poloostrov zasáhlo v průběhu tohoto týdne špatné počasí, zápas AS Řím se Sampdorií Janov byl kvůli průtrži mračen zrušen po šesti minutách hry. Ostatní utkání se hrála podle plánu a Serie A má po devátém kole překvapivé lídry.

Tabulku vede Udinese, které si poradilo s Catanií, druhá je vinou horšího skóre Neapol. Tým talentované hvězdičky Hamšíka si ve středu poradil s Regginou, slovenského fotbalistu zastoupil v brankách Denis, a to hned třikrát.

Na třetím místě a čtvrtém místě se pohybují dva milánské kluby, AC je o bod před Interem. Obhájce titulu zase ztratil body, ve druhém zápase za sebou nedal gól. Tentokráte jen remizoval s Fiorentinou.

Šestá příčka zatím patří Laziu Řím, jež by rádo zapomnělo na nepovedou loňskou sezonu. Klub z hlavního města zdolal Chievo na jeho trávníku, celý zápas odehrál v dresu hostů David Rozehnal.

Také Lukáš Jarolím nastoupil v základní sestavě, jenže jeho Siena prohrála s AC Milán 1:2 a bývalý slávistický záložník byl střídán v 65. minutě. Naopak Marek Jankulovski se v jedenáctce vítězného týmu neobjevil.

Výsledky:
AC Milán - Siena 2:1
Branky:
31. Inzaghi, 65. Kaká z pen. - 54. Vergassola
Bologna - Juventus Turín 1:2
Branky:
74. Di Vaio - 11. a 56. Nedvěd
Catania - Udine 0:2
Branky:
13. Sanchéz, 82. Quagliarella
Chievo - Lazio Řím 1:2
Branky:
11. Pellisier - 14. Panděv, 82. vlastní Mantovani
FC Janov - Cagliari 2:1
Branky:
25. Papastathopoulos, 55. Motta - 66. Bianco
FC Turín - Bergamo 2:1
Branky:
62. Amoruso, 64. Stellone - 66. Floccari
Fiorentina - Inter Milán 0:0
Lecce - Palermo 1:1
Branky:
22. Cacia - 87. Cavani
Neapol - Reggina 3:0
Branky:
7., 16. a 63. Denis

 

Právě se děje

Další zprávy