Čech: Robinho udělal chybu. V sobotu ho přesvědčíme

Red Spo
11. 9. 2008 21:15
V Premier League narazí Chelsea na Manchester City

Londýn - Českého reprezentačního brankáře Petra Čecha a jeho spoluhráče z londýnské Chelsea čeká v sobotu vskutku pikantní duel.

V rámci čtvrtého kola anglické Premier League totiž zavítají na půdou Manchesteru City, kde se proti nim postaví nejen jejich bývalý kolega Shaun Wright Phillips, ale také brazilský záložník Robinho.

Čtěte také: Manchester City vyfoukl Chelsea Robinha. Dal miliardu

Právě o něho se mezi oběma kluby svedl velký boj v posledních hodinách přestupového termínu. Manchesteru City nakonec pomohl vstup nového zahraničního investora a svého konkurenta ve finále jednoduše přeplatil.

Částkou dvaačtyřiceti milionů eur tak navíc vytvořil i nejdražší přestup v historii Premier League. O fakt, že by utkání mohlo postrádat potřebný náboj, se tedy diváci nemusí vůbec bát.

„Ráno říká, jak miluje Chelsea a jak chce být její součástí, a o pár hodin později podepíše úplně jinému klubu," nechápe například Robinhovo rozhodnutí brankář Petr Čech na stránkách Sky Sports.

Přečtěte si také: Robinho se spletl. A pořádně. Myslel, že je v Chelsea

„Bylo to ale jeho rozhodnutí. Nyní se potřebuje předvést v Manchesteru City a my mu v sobotu chceme naopak ukázat, že se rozhodl špatně," srší odhodláním český reprezentant.

Navzdory tomu však Čech věří, že čtyřiadvacetiletý Brazilec bude pro celou anglickou soutěž pozitivním přínosem.

„Je to skvělý hráč. Je přesně tím typem, co umí bavit diváky, takže pro Premier League je to možná dobře. Uvidíme ale, jak si poradí s tlakem, který je na něj vyvíjen," uzavřel gólman Chelsea.

 

Právě se děje

Další zprávy