Čech znovu čaroval. Děkuje mu Chelsea i Scolari

roj
25. 8. 2008 16:25
Čech je po dvou zápasech neprůstřelný
Petr Čech se také raduje
Petr Čech se také raduje | Foto: Reuters

Londýn - Start do minulé sezony? To byla mizérie, na kterou doplatil i trenér José Mourinho.

Nyní se zdá, že Chelsea pod vedením kouče Scolariho zahájila ročník ve velkém stylu. Po dvou kolech vede tabulku s plným bodovým ziskem a skvělým skóre 5:0.

Velkou zásluhu na tom má Petr Čech. Pryč je fatální hrubka ze zápasu s Turky na Euru, "Big Pete" je zpátky ve skvělé formě.

Chelsea začala sezonu parádní jízdou proti vítězi FA Cupu z Portsmouthu, když doma vyhrála 4:0. Ve Wiganu už na Blues čekal ale mnohem těžší oříšek.

Čtěte také:
Čech zachránil výhru Chelsea. Bednář poprvé skóroval
Chelsea rozdrtila Portsmouth, Manchester ztratil

"Wigan hrál jednoduše, nakopávali míče do vápna a snažili se zde využít svou výškovou převahu. Jsem rád, že jsem spolu s obranou všechny tyto ošemetné situace ve vápně vyřešil," oddechl si Čech v komentáři na svých stránkách.

Domácí kladli favoritovi tradičně houževnatý odpor a nezlomil je ani brzký gól Deca ze čtvrté minuty.

"Deco se krásně trefil z přímého kopu. Tento rychlý gól hodně ovlivnil vývoj utkání, domácí vrhli všechny síly do útoku, docela se jim dařilo, hráli dobře a místy nás dostali pod tlak," uznal po utkání český brankář.

Petr Čech uklidňuje situaci před bránou Čechů a zalehává nastřelený míč.
Petr Čech uklidňuje situaci před bránou Čechů a zalehává nastřelený míč. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Petr? Nejlepší na světě

Londýnský celek po úvodní brance hodně podržely právě zákroky plzeňského rodáka. Do poločasu jej dvakrát nebezpečně prověřil Amr Zaki a Palacios. Ale nejlepší zákrok vytáhl v poslední pětiminutovce zápasu proti střele střídajícího Kapa.

"Střela prošla mezi nohama jednomu z našich hráčů, takže byla špatně vidět. Naštěstí jsem měl dobrý reflex a podařilo se mi ji vytáhnout," vrátil se ke klíčovému zákroku Čech.

Čtěte více: Manchester selhal. Potřebuje útočníka jako Berbatova

Zatímco on se měl ve své brance co otáčet, jeho protějšek Mike Pollitt čelil jen dvěma střelám, tu druhou z kopačky Michaela Essiena úspěšně zlikvidoval.

Luiz Felipe Scolari
Luiz Felipe Scolari | Foto: Reuters

Kouč Chelsea Luiz Felipe Scolari tak po utkání chválil hlavně českého reprezentanta.

"Když bych si měl vybrat tři gólmany na světě, byl by to Petr Čech, Buffon a ještě možná jeden," řekl kouč pro klubový web.

"Petr trénuje každý den velmi dobře. Když mu dáte na trénink hodinu, on chce dvě. Jeho výkony jsou velmi dobré, a to včetně přípravných zápasů," dodal Scolari.

Brazilce potěšilo vítězství obzvlášť vzhledem k nepříjemným okolnostem, které jeho tým sužovaly.

"Během týdne jsme měli hodně problémů. Ballack hrál s lehkým zraněním, Essien trénoval jen dva dny a musel hrát celý zápas. Mikel je mimo, hodně hráčů má zranění, ale udělali všechno pro vítězství," pochvaloval si kouč.

"Pro Chelsea je fantastické, že má teď víc sebevědomí a šest bodů. Nehráli jsme tak jako minulý týden, ale já chápu proč," uzavřel Scolari.

Příští týden v neděli čeká jeho tým domácí souboj a derby s posíleným Tottenhamem, který však ještě nezískal jediný bod.

 

Právě se děje

Další zprávy