Trenér Hitzfeld v Bayernu skončí. Chystá se van Basten

maj
2. 1. 2008 10:14
Manažer Hoeness potvrdil, že Hitzfeld v létě skončí

Mnichov - Dlouho se o tom pouze spekulovalo. Fotbalový Bayern Mnichov opustí trenér Ottmar Hitzfeld a německý velkoklub bude hledat náhradu. Řešilo se už pouze, kdy k tomu dojde.

Nyní je vše potvrzeno. Podle informací bulvárního deníku Bild skončí kouč v létě a od nové sezony povede bavorské mužstvo nový muž, zřejmě Marco van Basten.

Ten v létě opustí nizozemskou reprezentaci a jeho příchod je pravděpodobnější než další skloňované jméno Rafaela Beníteze. Jako další a jedinou "německou variantu" zmiňují média Lotthara Matthäuse.

"Vypadá to, že Hitzfeld skončí. Ale až v červnu," řekl listu manažer Uli Hoeness.

Mluví se o tom, že 57letý německý trenér si u hráčů nezjednal dostatek respektu a fotbalisté nepředváděli výkony, s nimiž se počítalo. Přestupní senzace letního období, kdy Bayern přivítal hvězdy jako Ribéry, Toni a Klose, přišla vniveč.

Suverenita klubu je ta tam. Vede sice tabulku Bundesligy, ovšem má stejně bodů jako druhý Werder Brémy. Představenstvo však očekávalo, že Hitzfeld tým zvedne. Ostatně proto v únoru roku 2007 do mnichovského celku přišel.

Jak potvrdil Hoeness, vedení není spokojeno. Proto s ním nehodlají prodloužit smlouvu, do jejíhož konce zbývá šest měsíců.

 

Právě se děje

Další zprávy