Petr Čech se opět zranil. Chelsea přesto vyhrála

janc
23. 12. 2007 19:00
Londýnské derby vyhrál Arsenal. Tottenham nedal penaltu
Čeká Petra Čecha další odpočinek?
Čeká Petra Čecha další odpočinek? | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Český reprezentační gólman Petr Čech ve službách Chelsea nedochytal utkání 18. kola Premier League s Blackburnem Rovers.

Český gólman se zranil v druhém poločase, když vyběhl z branky, aby vyboxoval míč před dotírajícím útočníkem Rovers Santa Cruzem. Čech se po střetu s bývalým  forvardem Bayernu Mnichov nechal krátce ošetřit a poté pokračoval ve hře.

Na jeho pohybu však bylo vidět, že ho pravděpodobně naražený bok velmi limituje, a tak jej po chvíli na hřišti nahradil Portugalec Hilario.

V té chvíli už Chelsea vedla 1:0, v první půli se nádherně trefil anglický forvard Joe Cole. A stejným rozdílem také utkání skončilo.

Zápas mezi Manchesterem United a Evertonem měl jednoho jediného hrdinu. Portugalský útočník Cristiano Ronaldo dal obě branky utkání, a hlavně díky jeho příspěvku "Rudí ďáblové" zvítězili 2:1.

V dalším duelu přivítal Newcastle United s Davidem Rozehnalem v sestavě poslední Derby County. Hosté bojovali, velký rozdíl v tabulce nebyl na hře obou mužstev poznat.

Když dal Kenny Miller v 52. minutě branku na 2:1 pro Derby, někteří fanoušci "Strak" začali dokonce opouštět stadion. Naštěstí má Newcastle ve svém středu zkušeného útočníka Marka Viduku, který svým druhým gólem v utkání zařídil pro domácí aspoň bod.

Londýnské derby vyhrál Arsenal.Tottenham nedal penaltu

Sobotní program Premier League měl na programu 142. severolondýnské ligové derby mezi vedoucím Arsenalem a dvanáctým Tottenhamem.

V Anglii pravděpodobně není vyhrocenějšího utkání, ale úvod zápasu podle toho na trávníku Emirates Stadium nevypadal.

Kdo čekal ofenzivní smršť, musel být zklamán. Žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Snad kromě chytré střely Flaminiho ze čtvrté minuty, se kterou si zkušeně poradil brankář Tottenhamu Robinson, se toho moc před oběma brankami nedělo.

Postupem času si přeci jen domácí Kanonýři vypracovali lehkou územní převahu, ale hosté byli v defenzivě bezchybní. Naopak sami se pouštěli do rychlých brejků a zvlášť útočná dvojice Berbatov Kean znamenala stálé nebezpečí pro gólmana Almuniu.

Manažer Tottenhamu Juande Ramos svůj tým po taktické stránce na utkání připravil skvěle a Arsenal se ke konci poločasu čím dál více musel uchylovat k centrovaným balonům do vápna. Po jednom z nich se k míči dostal obránce domácích Eboué a Paul Robinson musel dokazovat, že se v současné době nachází ve velmi dobré formě.

Ve 40. minutě se ke slovu dostal i Tottenham, míč se po sérii krátkých přihrávek dostal k Boatengovi, ale jeho pokus mířil jen těsně nad.

O osudu utkání rozhodlo pět vteřin

Po příchodu ze šaten si Arsenal dokázal vytvořit velký tlak, který byl korunován brankou. Český reprezentant Tomáš Rosický našel pěknou uličkou Fabregase. Španěl na sebe nalákal tři hráče a patičkou vyslal do jasné příležitosti Adebayora. Ten zachoval chladnou hlavu a po zemi prostřelil vybíhajícího Robinsona.

Kanonýři byli po vstřelení branky jasně lepším týmem. Tottenham musel otevřít hru, což kombinační hře Arsenalu vyhovovalo.

V 65. minutě se dostali do velké šance hosté. Rychlonohý Lennon si pohrál s levou stranou obrany domácích, přetáhl centr na zadní tyč, kde stal úplně volný Keane, jenž pouze orazítkoval břevno brány domácích.

O minutu později se však hosté vyrovnání už dočkali. Agilní Keane patičkou našel bulharského reprezentanta Berbatova, a ten "bodlem" z těžkého úhlu propálil Almuniu.

V té chvíli byl Tottenham nahoře. Což se ukázalo v 71. minutě, kdy Toure nešikovně fauloval Berbatova při jeho šanci v pokutovém území a kopala se penalta. Míč si postavil kapitán Keane, ale Manuel Aluminia perfektním zákrokem jeho střelu zlikvidoval.

Staré fotbalové pravidlo "nedáš dostaneš" platilo i v tomto utkání. Manažer Arsenalu poslal na hřiště vysokého útočníka Bendtnera, který po pěti vteřinách pobytu hry na hřišti derby zápas rozhodl povedenou hlavičkou.

Arsenal se po vstřelené  brance uklidnil, kontroloval hru a utkání dovedl do vítězného konce.

Výsledky - 18. kolo:

Nedělní výsledky:
Manchester United - Everton 2:1
(22. a 87. z pen. C. Ronaldo - 27. Cahill)
Newcastle United - Derby County 2:2 (27. a 86. Viduka - 6. Barnes, 52. Miller)
Blackburn - Chelsea 0:1 (36. Cole)

Sobotní výsledky:
Arsenal - Tottenham 2:1
(48. Adebayor, 75. Bendtner - 66. Berbatov)
Aston Villa - Manchester City 1:1 (16. Carew - 13. Bianchi)
Bolton - Birmingham 3:0 (78. a 90.+3 Anelka, 72. Diouf)
Fulham - Wigan 1:1 (78. Dempsey - 70. M. Bent)
Liverpool - Portsmouth 4:1 (67. a 85. Torres, 13. Benajun, 16. vlastní Distin - 57. Mwaruwari)
Middlesbrough - West Ham United 1:2 (40. Wheater - 44. Ashton, 90. Parker)
Reading - Sunderland 2:1 (69. Ingimarsson, 90.+2 Hunt - 82. Chopra z pen.)

 

Právě se děje

Další zprávy