Brankář Čech se uzdravil. Chystá návrat už o víkendu

maj
30. 11. 2007 10:01
Petr Čech se do brány může vrátit po třech týdnech
Naposledy chytal Petr Čech proti Schalke
Naposledy chytal Petr Čech proti Schalke | Foto: Reuters

Londýn - Gólman Chelsea a české reprezentace Petr Čech se uzdravil dříve, než se očekávalo. Pětadvacetiletý brankář se proto může mezi tři tyče vrátit už o tomto víkendu, kdy Chelsea hostí v 15. kole Premier League West Ham.

Opora klubu byla kvůli natrženému lýtkovému svalu mimo tři týdny, když se zranila při zápase Ligy mistrů na hřišti Schalke. Ačkoliv měl být podle odhadů připraven až v polovině prosince, poslední zprávy říkají, že rodák z Plzně už je v pořádku.

Podle serveru Goal.com se zdá být pravděpodobné, že trenér Avram Grant mu dá v sobotním zápase přednost před druhým gólmanem Cudicinim. Bude to prestižní střetnutí a pro Chelsea hodně důležité.

Londýnské derby přinese souboj týmů, které v lize už dlouho neprohrály. Chelsea naposledy v září, když podlehla Manchesteru United. Přesto jí patří v tabulce až čtvrté místo. West Ham nebyl poražen v pěti posledních zápasech.

"Vždy chci být na hřišti a hrát, jak nejlépe to jde. Můžu být rád, že to není zranění na dlouhou dobu," řekl Čech v rozhovoru pro klubové stránky v době, kdy ještě nemohl trénovat.

Spolu s jeho pravděpodobným návratem potěšil fanoušky i stav Ricarda Carvalha. Portugalský zadák se uzdravuje podobně rychle jako Petr Čech a mohl by se na trávník vrátit už za čtrnáct dní. Podobně to vypadá s další hvězdou Chelsea Michaelem Ballackem.

Německý reprezentant se před několika dny objevil na trávníku a odehrál jeden poločas v utkání rezervních týmů. K jeho návratu kouč Grant poznamenal: "Vrátí se v nejbližších týdnech. Už na něj čekáme, je to hodně důležitý hráč."

 

Právě se děje

Další zprávy