Teplice Fenina neprodají, mohly mít víc než za Šimůnka

Václav Rojík
31. 8. 2007 20:23
Nikdo nechtěl akceptovat teplické požadavky
Martin Fenin
Martin Fenin | Foto: FK Teplice

Praha - Většina fotbalové Evropy zavře přestupové brány o půlnoci z pátku na sobotu. Na domácí scéně vrcholí přestupová horečka kolem ofenzivní hvězdy Teplic Martina Fenina.

Ale vše nasvědčuje tomu, že stříbrného mladíka z MS dvacítek Teplice nakonec neprodají. V pátek odpoledne se přitom vložilo do hry italské Lazio a vypadalo to, že Fenina orapvdu získá. Jenže podle slov Viktora  Koláře z agentury Sportinvest, která hráče zastupuje, z italského angažmá sešlo. "Lazio neakceptovalo požadavky Teplic," řekl Kolář Aktuálně.cz.

Ještě dopoledne byl podle Koláře nejžhavějším kandidátem na služby severočeského kanonýra bundesligový klub z Frankfurtu. Ten byl také posledním zájemcem, ještě kolem 20. hodiny  poslal návrh smlouvy, ale šance, že Fenin odejde do Bundesligy, už byla minimální.

Částky, které kluby za teplického ostrostřelce nabízely, byly podle dobře informovaného zdroje dokonce vyšší, než odstupné v případě přestupů Sparťana Jana Šimůnka a Edina Džeka do Wolfsburgu. Bosenského fotbalistu prodaly Teplice do Wolfsburgu za 112 milionů korun, částka, kterou zaplatil německý tým za Šimůnka, byla zřejmě ještě vyšší.

Ještě v pátek dopoledne byl odchod Fenina do bundesligového Frankfurtu asi "50 na 50".

Pudil posílí Slavii, Holeňák už může hrát. Čtěte ZDE

Po poledni se už situace změnila. "To že Martin přestoupí do Německa je momentálně pravděpodobné tak z dvaceti procent. Zdá se, že Němci na ten přestup nemají. Favoritem je nyní Lazio," informoval v 16 hodin Kolář.

"Včera kolem sedmé hodiny večer odmítly Teplice kvůli rozdílným finančním požadavkům Martinův přestup do Santanderu," dodal Kolář.

 

Právě se děje

Další zprávy