Baroš si poprvé zahrál v dresu Lyonu

ČTK
24. 1. 2007 22:45
Marseille - Český útočník Milan Baroš nastoupil ve středu poprvé od přestupu z Aston Villy v barvách Olympique Lyon.
Milan Baroš z Lyonu (v bílém) se snaží prosadit tísněný Antoniem Mavubou (vlevo) a Geraldem Cidem z Bordeaux.
Milan Baroš z Lyonu (v bílém) se snaží prosadit tísněný Antoniem Mavubou (vlevo) a Geraldem Cidem z Bordeaux. | Foto: Reuters

V domácím utkání 21. kola francouzské ligy proti Bordeaux přišel na trávník v 58. minutě, ale z úspěchu se neradoval. Fotbalisté vedoucího týmu soutěže prohráli 1:2, když se o jejich jediný gól postaral v 64. minutě Fred.

Baroše přivítalo domácí publikum již na začátku zápasu transparenty s nápisem: "Vítej, Milane." Trenér Houllier pak českého reprezentanta poslal rozcvičovat hned po poločasové přestávce, což fanoušci kvitovali velkým potleskem. Ten ještě zesílil, když Baroš v 58. minutě vystřídal Toulalana. 

To však již byl stav 2:0 pro Bordeaux poté, co již v první půli dva rychlé protiútoky hostů skončily brankami. Už v 2. minutě domácí brankář fauloval unikajícího Darchevilla a penaltu proměnil Francia. Po necelé půlhodině hry pak hlavou přesně zakončil Micoud. 

Barošův pobyt na hřišti byl pro ofenzivu Lyonu velkým oživením. Hráč v dresu s číslem sedm se neustále nabízel na přihrávky spoluhráčů a důrazně napadal rozehrávku soupeře.

Po pěti minutách pobytu na hřišti navíc chytrou narážečkou uvolnil Maloudu, který byl faulován. Následný přímý kop rozehrával Juninho a Fredova teč hlavou znamenala snížení. 

Hrdinou utkání se však mohl stát právě Baroš, když v úplném závěru Cris obcházel brankáře, který ho fauloval. Rozhodčí nechal pokračovat ve hře, jelikož se míč odrazil směrem k nohám Baroše. Ten byl ovšem tísněn dvěma obránci a nedokázal usměrnit míč do odkryté branky, když jeho střela ve skluzu skončila těsně vedle.

Následné protesty hráčů Lyonu již nenašly odezvu, a tak si Lyon připsal druhou prohru za sebou, ale teprve třetí v sezóně. Nadále tak bezpečně vede tabulku, v jejímž čele si udržuje čtrnáctibodový náskok.

Marseille si poradilo s Auxerre a zvítězilo 3:1. Dvěma zásahy se o to postarala největší domácí hvězda Franck Ribéry. Olympique Marseille se tak vyhoupl na druhou příčku tabulky.

Domácí potvrdili roli favoritů již v 8. minutě, kdy Ribéry dorazil do sítě střelu M'Bamiho. O chvíli později sice polský útočník Jeleň po rohu srovnal, ovšem vedení týmu Marseille vrátil opět Ribéry, jenž využil přihrávky útočníka Cissého. Tři body pak v samém závěru potvrdil obránce Taiwo. 

Hráčům Paris St. Germain se nedaří ani po změně trenéra: opět prohráli a nezvítězili tak již v devátém zápase za sebou. Tentokrát nestačili na Lille, které zvítězilo 1:0 zásluhou branky záložníka Makouna čtvrt hodiny před koncem. Pařížané, za které odehrál celé utkání i český reprezentant David Rozehnal, se tak nadále pohybují na hranici sestupu. 

Výsledky - 21. kolo:
Marseille - Auxerre 3:1 (8. a 38. Ribéry, 88. Taiwo - 17. Jeleň), Lille - Paris St. Germain 1:0 (76. Makoun), Monako - Rennes 0:2 (50. Briand, 79. Didot), Sochaux - Sedan 1:1 (62. Alvaro - 21. Job), Troyes - Nantes 1:0 (87. Sanz), Valenciennes - Le Mans 1:1 (39. Roudet - 88. Melo), Lyon - Bordeaux 1:2 (64. Fred - 3. Francia z pen., 27. Micoud), Lorient - Lens 1:0 (48. Saifi), Nice - Toulouse 0:1 (24. Elmader).

  • Tabulku najdete ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy