Čeští fotbalisté v generálce na Euro prohráli s Maďary

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
1. 6. 2012 21:20
Česko - Maďarsko 1:2 (1:1)
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Čeští fotbalisté v generálce na mistrovství Evropy prohráli v Praze na Letné s Maďarskem 1:2. O vítězství Maďarů rozhodl v 88. minutě gól střídajícího Ádama Gyurcsó, který zmrazil do té doby jasně lepší český tým.

Maďaři se ujali vedení už v 6. minutě gólem á la Thierry Henry. Záložník Machačkaly Balázs Dzsudzsák využil nepozornosti českého týmu a z přímého kopu zhruba 20 metrů od brány poslal míč do odkryté brány Petra Čecha, který si v tu chvíli stavěl zeď. Ač si kapitán českého týmu konečky prstů na míč sáhnul, vytěsnit ho mimo bránu nedokázal.

Češi mohli vyrovnat ve 13. minutě, když míč dopravil do brány Jan Rezek, angličtí sudí však gól neuznali, protože předchozí zákrok Daniela Koláře posoudili jako faul.

Srovnání stavu se dočkali až ve 25. minutě, když po zákroku maďarského kapitána Rolanda Juhásze na Milana Baroše v pokutovém území nařídil angličtí sudí penaltu, kterou se štěstím proměnil tradiční exekutor v českém dresu Michal Kadlec.

Tlak v gól nevyústil, udeřilo na druhé straně

Ve druhé půli měli Češi doslova drtivý tlak a Maďaři se jen sporadicky dostávali ven z vlastní obranné poloviny. V 60. minutě hlavičkoval střídající Roman Hubník a brankář amglického Boltonu Ádám Bogdán vytlačil konečky prstů míč nad bránu.

O sedm minut později se zjevil u levé tyče maďarské brány znovu Hubník, Bogdán však včas vyběhnul a reflexivním zákrokem nohou šanci českého obránce zneškodnil.

V 88. minutě přišel pro téměř zaplněný stadion na Letné šok, po centru Dzsudzsáka z levé strany zůstal u protější tyče neobsazený Ádám Gyurcsó, který křižnou střelou odrazem o tyč překonal Čecha.

Přípravné fotbalové utkání v Praze:

Česká republika - Maďarsko 1:2 (1:1)
Branky: 25. Kadlec z pen. - 6. Dzsudzsák, 88. Gyurcsó. Rozhodčí: Probert - Burt, Collin (všichni Angl.). ŽK: Pilař - Korcsmár, Vanczák. Diváci: 17.102.

ČR: Čech - Gebre Selassie, Sivok (46. Hubník), Kadlec, Limberský - Jiráček (79. Hübschman), Plašil (79. Lafata) - Rezek (72. Rajtoral), Kolář (61. Darida), Pilař - Baroš (61. Pekhart). Trenér: Bílek.

Maďarsko: Bogdán - Vanczák (82. Halmosi), Korcsmár, Juhász (39. Mészáros), Laczkó - Pintér, Varga - Koltai (65. Gyurcsó), Szakaly (89. Szabics), Dzsudzsák (90. Debreceni) - Szalai (90. Németh). Trenér: Egervár.

 

Právě se děje

Další zprávy