Čechy vyrušili dopingoví komisaři, Šmicer má narozeniny

Sport Sport
24. 5. 2012 13:03
Plašil a Čech poprvé trénovali s týmem
Foto: Reuters

Bad Waltersdorf - Zatím klidné soustředění české fotbalové reprezentace v rakouském Bad Waltersdorfu narušila ve čtvrtek dopoledne překvapivá návštěva. A nikterak příjemná.

Na české fotbalisty si přijeli posvítit dopingoví komisaři UEFA. Vylosovali deset hráčů, po dopoledním tréninku je odchytili a podrobili testům.

Michal Bílek a jeho kolegové teď doufají, že se v národním týmu nenajde nějaký další David Bystroň, či Petr Zapalač. Všechno by ale mělo být v pořádku. Dopingové kontroly jsou před velkými turnaji běžné. V roce 2008 i 2006 dopadly pro český tým bez jediného problému. Výsledky testů oznámí UEFA na konci příštího týdne.

Reprezentace už trénovala v téměř kompletním složení. Na hřiště poprvé vyběhl prozatím odpočívající středopolař Jaroslav Plašil a rukavice už nasadil také hrdina finále Ligy mistrů Petr Čech, který za týmem dorazil až ve středu.

Jediným hráčem, který zamířil pouze do posilovny, tak zůstává kapitán Tomáš Rosický laborující s poraněným lýtkem. Odpoledne mají fotbalisté volno a poté zřejmě lehce oslaví devětatřicáté narozeniny manažera týmu Vladimíra Šmicra.

 

Právě se děje

Další zprávy