Rosický už je s týmem. Prospal snídani i trénink

ČTK ČTK
22. 5. 2012 13:30
Při tréninku se lehce zranili Jiráček, Kadlec a Pekhart
Foto: Jakub Šafránek

Bad Waltersdorf - Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, který v pondělí v Praze podstoupil další vyšetření lehce zraněného lýtka, dnes brzy ráno přijel za národním týmem na soustředění do Rakouska.

Záložník Arsenalu do Bad Waltersdorfu dorazil před třetí hodinou ranní a celý dnešek stráví regenerací a odpočinkem. Na snídani kapitán týmu nedorazil a zmeškal i odpolední trénink. „Nechtěli jsme ho budit," vysvětlil mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Poté co za reprezentací v pondělí dorazil i další záložník Jaroslav Plašil, čeká trenér Michal Bílek na posledního nominovaného hráče. Tím je brankář Petr Čech, který po oslavách vítězství Ligy mistrů s Chelsea zamíří na kemp do Rakouska podle původní domluvy během středy.

Rosický se v Praze po nedělním srazu národního týmu zdržel, protože musel s lýtkem na další vyšetření a osobně jej zkontroloval také fyzioterapeut Pavel Kolář. Podle dostupných informací nejsou Rosického potíže vážného rázu a klíčový hráč reprezentace by se měl v Rakousku brzy také zapojit i do tréninku s celým týmem.

Bílkův soubor dnes stejně jako v pondělí měl na programu dva tréninky. Při dopolední fázi si na mírné komplikace stěžovali útočník Tomáš Pekhart a záložník Petr Jiráček. Pekhart si po jednom ze soubojů lehce natáhl vazy v levém kolenu, Jiráček měl zase pohmožděnou holeň. Ani u jednoho však nejsou potíže vážné.

Problémy má také stoper Michal Kadlec. Fotbalista Leverkusenu si na tréninku hnul se zlomeným nosem a musel odjet na vyšetření do nemocnice.

Reprezentace ve středu v Bad Waltersdorfu sehraje modelový zápas s jedním z místních amatérských výběrů, v sobotu ji pak čeká už seriózní prověrka s Izraelem. V neděli se Češi vrátí do Prahy, v pátek 1. června na Letné absolvují generálku na ME s Maďarskem. Na Euru se pak Bílkův tým ve Vratislavi postupně utká s Ruskem, Řeckem a domácím Polskem.

 

Právě se děje

Další zprávy