VIDEO Fotbalisté se mstili. ´Radek Drulák nemá ču....´

Sport Jaroslav  Šindelář Sport, Jaroslav Šindelář
17. 11. 2011 8:00
Reprezentanti v Podgorici uráželi svého kritika

Podgorica/Praha - Postup je postup, ale tohle se stát nemělo. Téměř všichni hráči české fotbalové reprezentace se po postupu na mistrovství Evropy rozhodli v noci na středu na letišti v Podgorici pomstít svému kritikovi Radku Drulákovi.

Někdejší reprezentační útočník po srpnovém zápasu v Norsku (0:3) ostře kritizoval trenéra Michala Bílka, Milana Baroše a Tomáše Rosického, u čehož navíc použil neslušných výrazů.

Proti tomu se tehdy ostře ohradil manažer reprezentace Vladimír Šmicer a pustil se s Drulákem do mediální přestřelky.

Fotbalisté se pak po výhře 1:0 v odvetném zápase baráže o Euro v Černé Hoře rozhodli Drulákovi oplatit jeho slova stejnou mincí.

Čtěte také:
Euro! Jiráčkův drzý gól a ruce Petra Čecha pomohly
Španělé, Němci, Portugalci. Čechům hrozí skupina smrti
Čech: Měli jsme štěstí, ale postup jsme si zasloužili
Bílek: Cítím velkou satisfakci. Všechno bylo proti mně
Angličtí bookmakeři: Češi a Irové jsou outsidery Eura
Šmicer: Na Euro jdeme kritikům navzdory. A bez skandálu
Blog: Proč nemůžeme slavit, když Baroš běhá ve slipech

Chytili se za ramena, vytvořili kruh a sborově zapěli vulgární popěvek známý z českých stadionů, který parafrázovali na Druláka. "Radek Drulák nemá ču....!"

A aby toho nebylo málo, na stranu reprezentantů se postavili kandidáti na předsedu české fotbalové asociace Miroslav Pelta a Jindřich Rajchl, kteří žádají pro hráče amnestii, protože prý čeští fotbalisté jednali v euforii po postupu.

Baroš a Pekhart vyběhli z letadla jen ve slipech

Oslavy postupu na Euro v podání českých reprezentantů byly vůbec spontánní a bouřlivé. Odnesly je především oficiální společenské obleky.

Po příletu výpravy z Podgorice několik hráčů Bílkova výběru vyběhlo na letišti v Ruzyni z letadla v roztrhaných kalhotách, sakách a košilích. Milan Baroš a Tomáš Pekhart šli dokonce jen v trenýrkách či slipech.

"Je pravda, že ta euforie cestou zpátky byla obrovská," uculoval se na středeční tiskové konferenci manažer týmu Vladimír Šmicer. "A je pravda, že cestou jsme trochu poškodili ty naše obleky."

"Byla to taková mladická nerozvážnost. Začali to ti mladší a pak se to šířilo jako epidemie," dodal s úsměvem Šmicer, který v letadle přišel o část košile.

"My (s trenérem Bílkem) jsme naštěstí kalhoty uchránili, došlo jen na košile. Nové obleky si ale hráči samozřejmě zaplatí a příště budeme zase jako ze škatulky," dodal manažer týmu.

Reprezentanti tak navázali na euforii, která propukla už na hřišti, kde nad jejich hlavami létal i trenér Bílek. Hráči skákali a zpívali populární píseň "We Are the Champions" od skupiny Queen.

V letadle se však dokázali odvázat naplno. Navzájem si roztrhali obleky."Tohle jsou chvíle, které neprožíváte často," říkal Tomáš Rosický po zápase v rozhovoru pro Českou televizi a při zpátečním letu se to potvrdilo.

 

Právě se děje

Další zprávy