Lampard zařídil Anglii výhru ve šlágru proti Španělům

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
12. 11. 2011 20:05
Anglie - Španělsko 1:0 (49. Lampard)
Frank Lampard sklízí aplaus od anglických diváků poté, co zařídil výhru nad Španělskem.
Frank Lampard sklízí aplaus od anglických diváků poté, co zařídil výhru nad Španělskem. | Foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Anglie porazili v sobotním šlágru úřadující mistry světa ze Španělska. Ti prohráli letos teprve podruhé, přičemž ve zbylých devíti zápasech zvítězili.

O výhře 1:0 v přípravném zápasu na stadionu v londýnském Wembley rozhodl ve 49. minutě hlavou anglický kapitán Frank Lampard, který odehrál devadesáté utkání v národním týmu, v němž si připsal 23. zásah.

Hosté mohli v závěru alespoň vyrovnat, střídající záložník Barcelony Cesc Fábregas však zahodil dvě velké šance. V úvodu zápasu navíc jeho spoluhráč David Villa trefil tyč branky Joea Harta.

Angličané si tak po 31 letech připsali výhru nad úřadujícími mistry světa. V roce 1980 zvítězili právě ve Wembley nad Argentinou.

Čtěte také:
Albion nemůže uctít válečné oběti květy máku
Ukrajinci remizovali s Němci 3:3, i když vedli o 2 góly

První poločas v brance Španělska odchytal brankář Realu Madrid Iker Casillas, který si připsal 126. start v reprezentaci, čímž vyrovnal rekord svého předchůdce Andoniho Zubizarrety.

Angličané do zápasu díky intervenci britského premiéra Davida Camerona a prince Williama přece jen nastoupili v dresech s našitým květem vlčího máku, který je symbolem uctění památky válečných obětí.

Pamácku válečných obětí uctili na stadionu Millennium v Cardiffu i fotbalisté Walesu, kteří i díky dvěma brankám Sama Vokese porazili Norsko 4:1.

Ve třetím sobotním přípravném zápase pak zvítězili fotbalisté Mexika v Querétaru díky dvěma brankám útočníka Manchesteru United Javiera Hernandéze nad Srbskem 2:0. 

Výsledky:

Querétaro: Mexiko - Srbsko 2:0 (1:0)

Branky: 2. a 88. z pen. Hernández. ČK: 87. Kolarov (Srbsko).

Cardiff: Wales - Norsko 4:1 (2:0)

Branky: 88. a 89. Vokes, 11. Bale, 15. Bellamy - 61. Huseklepp.

Londýn: Anglie - Španělsko 1:0 (0:0)

Branka: 49. Lampard.

 

Právě se děje

Další zprávy