Hašek skončil v Al Ahlí. Nevydržel tam ani pět měsíců

Luděk Mádl Luděk Mádl
8. 11. 2011 15:20
Vedení klubu Haška odvolalo po neúspěchu v Poháru mistrů Perského zálivu
Ivan Hašek kvůli angažmá v Al Ahlí opustil v červnu post předsedy FAČR
Ivan Hašek kvůli angažmá v Al Ahlí opustil v červnu post předsedy FAČR | Foto: Jakub Šafránek

Dubaj - Ivan Hašek skončil jako trenér fotbalistů dubajského klubu Al Ahlí. Vedení ho odvolalo.

Není to přitom ani pět  měsíců, co Hašek šokoval český fotbal oznámením, že končí ve funkci předsedy fotbalové asociace. A to už v polovině funkčního období. Důvod? Právě lukrativní angažmá v dubajském Al Ahlí.

Jenže sportovně se tam nyní Haškovi zdaleka nedařilo tak dobře jako při jeho prvním angažmá v tomto klubu, když v roce 2009 získal mistrovský titul. Takže ze strany šéfů klubu přišla reakce, která je v těchto arabských krajích běžná.

Čtěte také:
Tři muži chtějí vést český fotbal. Karty míchá Paclík

O odvolání českého kouče informoval server gulfnews.com. Haška se zatím redakci Aktuálně.cz nepodařilo kontaktovat. "O tátově odvolání v Al Ahlí nic konkrétního nevím. Každopádně táta je ještě v Emirátech," řekl trenérův syn Ivan, bývalý hráč Bohemians 1905.

Tři porážky proti jediné výhře. To je dosavadní ligová bilance Al-Ahlí, která šejky, kteří vlastní klub, nemohla uspokojit. Desátá příčka v tabulce není to, proč do klubu pumpují své petrodolary.

Máčalu porazil, ve finále prohrál

Poslední kapkou, kterou přetekla míra jejich trpělivosti, byl podle všeho neúspěch ve finále Poháru mistrů zemí Perského zálivu. V semifinále sice Haškův klub vyřadil Kazmu, vedenou Milanem Máčalou. Ve finále pak Al-Ahlí vyhrálo první zápas nad Al Šabábem 3:2. Jenže odveta minulý čtvrtek Haškovi nevyšla. Jeho celek podlehl 0:2 a zůstal bez trofeje.

Ač se to v této oblasti zdá na první pohled nepravděpodobné, dva zdroje Aktuálně.cz se shodly na tom, že klub Al Ahlí měl v poslední době problémy s platební morálkou. Hráči nedostávali platy a odměny tak, jak bylo nasmlouváno. A také to stálo za sportovní krizí týmu.

Haška vystřídal Španěl Flores

Haškovým nástupcem u týmu se stal Španěl Enrique Sánchez Flores, který naposledy vedl Atlético Madrid a loni s ním vyhrál Evropskou ligu.

Není jasné, zda v Al-Ahlí bude nadále působit Fabio Cannavaro, někdejší držitel Zlatého míče a bývalý hráč např. Realu Madrid, který u Haška působil jako hrající asistent.

Dnes večer měl Ivan Hašek v Dubaji zasáhnout do charitativního zápasu, jehož výtěžek měl jít na pomoc libyjským sirotkům. Do zápasu měli naskočit i Jan Koller, Pavel Nedvěd či slavný Diego Maradona, který v oblasti také působí jako trenér.

 

Právě se děje

Další zprávy