Španělé chválili Xaviho a kritizovali Hübschmana

ČTK ČTK
8. 10. 2011 14:00
Kritizovali Hübschmana za ostrý skluz na Xabiho
Juan Mata překonává svého spoluhráče z Chelsea Petra Čecha
Juan Mata překonává svého spoluhráče z Chelsea Petra Čecha | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Španělští fotbalisté po vítězství 2:0 na Letné nešetřili chválou na adresu záložníka Xaviho, který fantastickou přihrávkou připravil už v šesté minutě vítěznou branku pro Juana Matu.

Kritiky se naopak kvůli hrubému faulu na Xabiho Alonsa dočkal český záložník Tomáš Hübschman.

"Se zápasem jsem moc spokojený, odehrál jsem devadesát minut a navíc skóroval," radoval Mata.

"Při gólu jsem využil skvělou přihrávku Xaviho. Ten pas byl v podstatě poloviční gól. Xavi je skvělý hráč a takových přihrávek ještě předvede v životě spoustu," chválil barcelonského záložníka, po jehož kolmici za obranu neměl problém překonat svého spoluhráče z Chelsea Petra Čecha.

Čtěte také:
Se Španěly s bázní i s hanou. Kéž bychom byli Maďaři!
Bílek: Baroš si kritiku nezaslouží. Pořád je jednička
Na Letné se zázrak nekonal. Čechy srazil špatný úvod

Mata ocenil, že hosté dali do zápasu všechno, i když už mají zajištěný postup.

"Vyhráli jsme, i když máme už účast na mistrovství Evropy v kapse, mám z toho opravdu radost. Jako pokaždé jsme ze sebe vydali to nejlepší, hodně nám navíc pomohla brzká vedoucí branka," řekl třiadvacetiletý křídelní hráč.

K maximálnímu výkonu prý Španělům pomohla i velká konkurence v boji o základní jedenáctku.

"Hrát je pro nás všechny důležité, protože soupeříme o místo v sestavě. Dnes chyběly některé opory, takže jejich náhradníci chtěli využít příležitost. Teď budeme tvrdě pracovat, abychom vyhráli i poslední zápas ve skupině," slíbil na dálku Čechům.

Ti se mohou dostat do situace, kdy na výsledek úterního utkání Španělska se Skotskem budou muset spoléhat.

Xabi Alonso: Mohlo to dopadnout mnohem hůř

Po březnovém vzájemném zápase v Granadě vyzdvihovali Španělé defenzivní výkon Tomáše Hübschmana, tentokrát je ale rozlítil jeho faul ze 70. minuty na Alonsa.

"Byla to jediná výjimka z jinak korektní hry soupeře. Ten skluz byl špatně načasovaný a navíc úplně zbytečný v nic neřešící situaci. Alonso má naštěstí jen menší zranění," řekl trenér Del Bosque.

Foto: Jakub Šafránek

Faulovaný Alonso se musel nechat vystřídat Martínezem a kvůli vyloučení opustil hřiště i Hübschman.

"Naštěstí jsem ho viděl, takže jsem stihl trochu uhnout a předejít většímu zranění," řekl záložník Realu Madrid, který si ze střetu odnesl několik výrazných stop na lýtku od kolíků kopačky českého hráče.

"Ta tvrdost mě opravdu překvapila. Už jsem si ten faul stačil prohlédnout na videu a opravdu to mohlo dopadnout mnohem hůř," rozčiloval se Alonso.

Španělští novináři nebyli spokojení s výkonem útočníka Fernanda Torrese, kouč Del Bosque ho ale bránil.

"Mějte s ním trpělivost. Hrál přesně to, co jsme po něm chtěli. Pohyboval se na hranici ofsajdu a uvolňoval prostor pro Matu a Silvu na křídlech. Češi byli soustředění hlavně uprostřed, takže se moc do hry nedostal, ale taktiku plnil dobře," řekl šedesátiletý trenér.

 

Právě se děje

Další zprávy