Kde sehnat lístky na Španěly a kdy vyrazit na stadion?

Zbyněk Klíč
6. 10. 2011 14:28
Kde sehnat lístky na vrchol kvalifikace o mistrovství Evropy? Jak se dostat na Letnou včas?
Foto: Reuters

Praha - České týmy mají letos na španělské týmy štěstí. Viktoria Plzeň vyfasovala do základní skupiny Ligy mistrů nejsilnějšího možného soupeře - FC Barcelonu, a český národní tým čeká v pátek asi nejdůležitější a zároveň nejatraktivnější domácí duel kvalifikce o Euro 2012 - proti mistrům světa ze Španělska. Co potřebujete vědět, abyste zápas nepropásli?

Kde sehnat lístky

Poslední šance, jak získat vstupenky na zápas, je dnes, tedy ve čtvrtek od 15 hodin na stadionu Sparty v Praze na Letné, kde se budou prodávat případné zbývající vstupenky a lístky rezervované v předprodeji, které nebyly včas zaplaceny a vyzvednuty. Ceny jsou od 850 do 2800 korun. Koupit lístky můžete také ještě na internetovém portálu www.ticktportal.cz, kde bylo ve čtvrtek v poledne k dispoizici ještě zhruba 150 lístků za 1900 korun.

Jak se dostat na stadion

Zápas se hraje v pátek od 20:45 na stadionu Sparty v Praze na Letné (oficiální název zní Generali Arena). Na místo se dostanete nejlépe městskou hromadnou dopravou, protože parkování je kvůli pokračující stavbě tunelu Blanka omezeno. Nejlepší spojení je metrem A na Hradčanskou a pak deset minut pěšky, nebo metrem C do stanice Vltavská a poté tramvajovou linkou 1 nebo 25 do zastávky Sparta.

Stejnou cestu doporučujeme i mimopražským fanouškům českého týmu, tedy zaparkovat na některém ze záchytných parkovišť u metra na okraji Prahy (například Černý Most, Zličín na žluté lince B, či Letňany nebo Chodov na červené lince C) a na stadion pokračovat MHD. Na Letnou se dostavte v dostatečném předstihu, alespoň hodinu před utkáním. Vzhledem k tomu, že je již takřka vyprodáno, později byste se asi nevhnuli frontám.

O co se hraje  

A co nás vlastně v pátek večer čeká? Česká reprezentace stále bojuje o postup na evropský šampionát v roce 2012. První místo je již nedosažitelné, protože to si svými předchozími výsledky zajistili právě naši páteční soupeři. Naději však skýtá ještě baráž, kterou si vybojují mužstva na druhých místech devíti kvalifikačních skupin (nejlepší mužstvo z druhého místa má účast na turnaji jistou, na to však již vzhledem k vývoji v ostatních skupinách nedosáhneme).

Český tým čeká kromě pátečního duelu ještě zápas v Litvě (11. října). Pro jistotu postupu potřebujeme získat ze zbylých dvou zápasů alespoň bod a doufat, že Španělé v posledním zápase porazí Skotsko (při předpokládaném vítězství Skotů v Lichtenštejnsku), nebo Španěly rovnou porazit a pak alespoň remizovat na Litvě (pokud Skotové neporazí Španělsko, nemusíme ani to). Oběma našim soupeřům již o nic nejde (Litva se již do baráže nemůže probojovat), čili jde o papírově snadný úkol. Právě houževnatý pobaltský soupeř se však proti našemu celku jistě bude chtít vytáhnout a navíc to byl právě on, který nám kromě Španělska uštědřil jedinou porážku ve skupině, a to ještě na domácím hřišti. Takže není radno nic podceňovat a k postupu se přiblížit hned v pátek proti Španělům.

Kromě boje o postupový bod bude na Letné k vidění zřejmě jeden z nejlepších duelů na tuzemské scéně v letošním roce. Španělsko přijede v plné sestavě s hvězdami Xavim, Villou, Torresem či Casillasem s vizitkou momentálně asi nejlepšího světového týmu, ověnčeného tituly mistrů světa a Evropy. Lepší pozvánku na páteční večer snad ani nejde dát.

 

Právě se děje

Další zprávy