Španělé posílají na Bílkovy hochy nejsilnější sestavu

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
30. 9. 2011 13:10
Na kvalifikační duel bylo nominováno 19 mistrů světa
Španělé přijedou do Prahy jako velcí favorité.
Španělé přijedou do Prahy jako velcí favorité. | Foto: Reuters

Las Rozas - Španělé si sice postup na fotbalové Euro 2012 v Polsku a na Ukrajině s předstihem zajistili, nicméně pro duel s Českou republikou, který sehrají příští pátek na Letné, nominovali většinu opor.

Do Prahy zamíří devatenáct z třiadvaceti hráčů, kteří loni v létě Španělům dopomohli k vítězství na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Vyplývá to ze seznamu nominovaných, který dnes. zveřejnil v Las Rozas trenér Španělů Vincent del Bosque.

První kvalifikační zápas mezi Španělskem a Českem skončil na jaře porážkou českého týmu 1:2, když o vítězství favoritů rozhodl až z penalty po faulu Jana Rezka kanonýr Barcelony David Villa.

Čtěte také:

Češi ve Skotsku urvali i díky volnému pádu Rezka bod
Českou senzaci ve Španělsku odmítl Villa

Villa v nominaci nechybí ani tentokrát, stejně jako jeho spoluhráči z Barcy Pedro, Cesc Fábregas, Xavi, Busquets, Alcántara a obránci Puyol s Piquém. Jako jediný bude z barcelonské ekipy chybět zraněný Andrés Iniesta.

Na Letné se budou moci představit i hvězdy Realu Madrid Casillas, Arbeola, Ramos a Albiol, stejně jako současný forvard Chelsea Fernando Torres a jeho spoluhráč Juan Mata. Jediným nováčkem ve výběru Vicente del Bosqeho je levý obránce či záložník Valencie Jordi Alba.

Španělská nominace na utkání s Českem a Skotskem:

Brankáři: Casillas (Real Madrid), Víctor Valdés (Barcelona), Reina (Liverpool)

Obránci: Sergio Ramos (Real Madrid), Puyol (Barcelona), Piqué (Barcelona), Albiol (Real Madrid), Arbeloa (Real Madrid), Jordi Alba (Valencia)

Záložníci: Xabi Alonso (Real Madrid), Javi Martínez (Athletic), Xavi (Barcelona), Cesc Fábregas (Barcelona), Silva (Manchester City), Thiago (Barcelona), Cazorla (Málaga), Busquets (Barcelona), Pedro (Barcelona), Mata (Chelsea)

Útočníci: Fernando Torres (Chelsea), Villa (Barcelona), Negredo (Sevilla), Llorente (Athletic)

 

Právě se děje

Další zprávy