Rezek: Naši radši nepřijeli. Věděli, že budu vypískanej

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
7. 9. 2011 6:00
Tentokrát se stal Jan Rezek hrdinou zápasu
Tomáš Pekhart byl prvním oslavencem po Rezkově premiérovém gólu
Tomáš Pekhart byl prvním oslavencem po Rezkově premiérovém gólu | Foto: Lenka Rybaříková

Praha - Nikdy nebyl pod takovým drobnohledem jako v předchozích třech dnech. Po reprezentačním záložníkovi Janu Rezkovi "jdou" jak skotská, tak česká média.

Nasimulovaným pádem si totiž v závěru klíčového kvalifikačního zápasu ve Skotsku vymodlil penaltu, z níž Michal Kadlec vyrovnal na 2:2.

V úterním přípravném zápase s Ukrajinou však obrovský tlak zvládl, po faulu na něj navíc byla už ve druhé minutě odpískána oprávněná penalta, kterou Kadlec opět proměnil.

V úvodu druhé půle pak završil svůj výborný výkon, když se dočkal premiérového zásahu v reprezentaci.

Čtěte také:
Konečně výhra! Češi v přípravě rozstříleli Ukrajinu

"Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Že jsem dal góla, je pro mě třešnička na dortu a skvělej zážitek. Přemýšlim, že příští týden udělám tiskovku, že končim s fotbalem. Dát góla za nároďák byl pro mě největší sen a teď už je splněnej, takže nádhera," řekl po zápase křídelník kyperské Famagusty.

Honzo, už vám někdo k premiérovému gólu v reprezentaci gratuloval?
Ještě jsem se ani nekoukl na telefon, ale určitě už tam něco bude. Naši a mí známí mi gratulovali už po tom Skotsku, ale trošku se báli, co tady dneska bude dít, tak sem ani nejeli.

Až tak je tvrdá kritika médií a fanoušků vůči vám zaskočila?
Naši to trošku hůř snášej. Celá rodina se proto rozhodila, že bude fandit z domova. Doufám, že jsem jim udělal radost a že si teď spolu zavoláme.

A co vy, jak vám bylo před zápasem po tak drtivé kritice?
Vzhledem k tomu, že jsem teď byl tři dny hlavní téma v novinách, tak jsem to vnímal, i když jsem ty noviny ani nečet. Určitě jsem něco čekal a něco i dneska proběhlo, pár lidí z tribun se ozvalo, ale zaplaťpánbů že jsme vyhráli. Uhrát čtyři nula proti takovýmu mužstvu je skvělej výsledek.

Nečekal jste tedy spíš, že vám budou fanoušci vděční?
Tohle bylo to poslední, co jsem čekal, že se bude dít. Že by mě lidi podpořili nebo něco podobnýho, s tím jsem vůbec nepočítal. Čekal jsem spíš ty negativní reakce.

Přitom nejste v poslední době jediným fotbalistou, který si u sudího vymodlil penaltu...  
Když jsem viděl, co udělal třeba Arbeola, když hráli Španělé s Chile a on tam nafilmoval tu penaltu, tak jsem se tomu smál. Pochybuju, že by ho španělskej tisk pranýřoval. To ale těžko nějak ovlivním.

Tentokrát ale ta penalta byla bez debat...
Já jsem ani nevěděl, že to ten rozhodčí pískl. Ležel jsem na zemi, a když jsem se zvednul, viděl jsem, jak to vápno je vyklizený a Míša (Kadlec) má postavenej balón na puntíku. Doufám, že televizní záběry ukázaly, že byla jasná. Přejel mě jak parní válec.

Neozval se vám kvůli zvýšené pozornosti Pavel Horváth?
Horvy se mi ještě neozval, ale budu s ním určitě ještě dneska mluvit. Vlastně už po Skotsku mi říkal, že jsem za třicet minut stihnul, co jiní hráči nestihnou za tři zápasy. Snaží se mě vždycky povzbudit a já jsem za to rád.

A co na to říkají spoluhráči z Famagusty?
Z klubu mi hned lidi po Skotsku volali a byli úplně nadšení, že jsme tam uhráli remízu a že jsem byl u obou gólů. Tam je fotbal asi o něco víc než v Čechách. Pro ně to je život. Měli obrovskou radost a přáli mi hodně štěstí. Přál mi samozřejmě i Matúš (Kozáčik).

Skoty jste ale pořádně naštval. Nečekáte, že se vám budou rozhodčí víc věnovat? 
Četl jsem, že mi navrhujou dva zápasy. Co já s tím můžu dělat? Budu jen čekat, jak to dopadne. Těžko ale říct, jestli teď budou rozhodčí upírat zraky na nějakýho Rezka z Čech. O tom dost pochybuju.

 

Právě se děje

Další zprávy