Motivace pro Paraguayce: S titulem svléknou Larissu

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
24. 7. 2011 13:15
Vítězství v Copa Américe může obnažit paraguayskou modelku
Larissa Riquelme, asi nejznámější paraguayská fanynka.
Larissa Riquelme, asi nejznámější paraguayská fanynka. | Foto: Reuters

Praha - O jeden důvod navíc mají fanoušci po celém světě k tomu, aby drželi v nedělním finále fotbalové Copa Amériky palce týmu Paraguaye, a nikoli Uruguayi.

A tím důvodem patrně nebude fakt, že Paraguay na titul na jihoamerickém mistrovství čeká dlouhých dvaatřicet let.

A nejspíš jím nebude ani zavilost příznivců Argentiny, kteří nepřejí vítězství Uruguayi, jež by se s patnácti tituly z Copa Amériky mohla odpoutat v historické tabulce právě od Maradonových nástupců, již mají nyní na kontě také čtrnáct triumfů.

Čtěte také:

VIDEO Paraguay je ve finále, týmy se popraly na hřišti
Prvními finalisty Copy Amériky jsou Forlán a spol.

Mnozí televizní diváci totiž dost možná budou přát Paraguayi z mnohem přízemnějšího důvodu: skutečnosti, že v případě jejího vítězství půjde modelka a současně asi nejslavnější fanynka týmu Larissa Riquelme do naha.

Nebo to alespoň slíbila ještě na začátku šampionátu, kdy šestadvacetiletá kráska prohlásila, že pokud vyhraje Paraguay Copa Amériku, bude přímo na hřišti pózovat nahá.

"Jestlii vyhrajeme, mám připravnené něco, co fanoušky potěší," slíbila pak v den utkání Larissa. "Ale nebudu prozrazovat co, jinak by se po mě ostatní fanynky opičily," odkázala na další paraguayské krásky, které se začaly ukazovat v hledišti.

Foto: Reuters

Ačkoliv Paraguay v základní hrací době nevyhrála na turnaji jediný zápas a ve vyřazovací části nevstřelila ze hry ani jednu branku, je nyní nutnosti naplnění svého slibu Larissa Riquelme nebezpečně blízko.

Po třech remízách v základní skupině a těsném postupu ze třetího místa se totiž paraguayští fotbalisté prokousali i díky famózním výkonům brankáře Justo Villara v penaltovém rozstřelu přes Brazílii a Venezuelu do finále.

"Do finále se dostaly dvě země, od kterých to nikdo nečekal. Navíc cestou vyřadily velké favority (Brazílii a Argentinu). Ale takový je fotbal," uvedla samotná Larissa. "Doufám, že ale tentokrát nedojde na penalty, protože i když jsou naši střelci dobří, Uruguay má možná ještě lepší. Pokud vyhrajeme, bude to pro Paraguay něco úžasného."

I kdyby ale nakonec skončili Červenobílí těsně pod vrcholem, nemusí nahotychtiví fanoušci zas až tak smutnit. Larissa se totiž svlékla již během loňského MS v Jihoafrické republice a nedávno se stala i tváří lechtivého časopisu Playboy.

A navíc, jde přeci o fotbal.

 

Právě se děje

Další zprávy